nwindows8

Windows 8'in Güvenlik Silahları: Windows Defender ve Windows SmartScreen

         Windows 8 ve Windows RT'de daha önceki Windows sürümlerinin aksine etkin bir anti-virüs yazılımı gömülü olarak geliyor: Windows Defender!

         Windows Defender kötü amaçlı yazılımlara karşı Microsoft Security Essentials ile aynı düzeyde koruma sağlar. Microsoft Security EssentialsWindows 8 veya Windows RT ile kullanamazsınız, ancak kullanmanız da gerekmez; Windows Defender zaten eklidir ve kullanılmaya hazırdır...




Windows 8 ve Windows Defender

         Windows Defender ve Windows SmartScreen Windows 8 ve Windows RT içinde yerleşik olarak bulunur ve bilgisayarınızı virüslere, casus yazılımlara ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı gerçek zamanlı olarak korumaya yardımcı olur. Windows Defender, bilgisayarınızın güvenlik durumunu göstermek için yeşil, sarı ve kırmızı renk kodları kullanır.


          Kötü amaçlı yazılımlar Internet'e bağlandığınızda e-posta iletisinden veya USB flash sürücü, CD, DVD veya başka bir çıkarılabilir medya kullanarak belirli uygulamaları yüklediğinizde kendi kendini yükleyebilir. Bazı kötü amaçlı yazılımlar yalnızca yüklendiğinde değil, beklenmeyen zamanlarda çalışmak üzere de programlanabilir. 

        Windows Defender kötü amaçlı yazılımların bilgisayarınıza bulaşmasını engellemeye iki şekilde yardımcı olur:

  • Gerçek zamanlı koruma sağlama: Windows Defender, kötü amaçlı yazılım kendini yüklemeyi ya da bilgisayarınızda çalışmayı denediğinde sizi uyarır. Ayrıca, uygulamalar önemli ayarları değiştirmeye çalıştığında da uyarı alırsınız.
  • Her zaman tarama seçenekleri sağlama: Bilgisayarınıza yüklenebilecek kötü amaçlı yazılımları taramak, düzenli olarak çalışacak taramalar zamanlamak ve tarama sırasında algılanan her şeyi otomatik olarak kaldırmak (veya geçici olarak karantinaya almak) için Windows Defender'ı kullanabilirsiniz.


Windows Defender'ı Kullanma

       Windows Defender'ı kullanırken tanımların güncel olması önemlidir. Tanımları, sürekli büyüyen olası yazılım tehditleri ansiklopedisi gibi düşünebilirsiniz. Windows Defender kötü amaçlı yazılımları algılamak ve potansiyel riskleri size bildirmek için bu tanımları kullanır. Tanımlarınızın güncel kalmasını sağlamak için, Windows Defender, Windows Update ile çalışarak, yayımlandığı anda yeni tanımları otomatik olarak yükler. Ayrıca Windows Defender'ı, tarama yapmadan önce güncelleştirilmiş tanımları çevrimiçi olarak denetleyecek şekilde de ayarlayabilirsiniz. Tanımlarınızın güncel olduğundan emin olduktan sonra bilgisayarınızın tamamını tarayabilir ya da taranacak öğeleri seçebilirsiniz.

  1. Tüm bilgisayarı tarama

    a-) Başlangıç'ı açın ve defender yazın. Açılan Windows Defender sonucuna tıklatın. (Alternatif olarak Windows Defender kısayolu oluşturabilirsiniz)

    b-) Hızlı ya da Tam seçeneğini seçip Şimdi Tara'ya tıklatın.


  2. Taranacak öğeleri seçme

    a-) 1/a adımını uyguladıktan sonra Özel seçeneğini seçip Şimdi Tara'ya tıklatın.


    b-) Taranmasını istediğiniz sürücü, klasör ya da dosyaları seçin ve Tamam'a tıklatın.


    Bilgisayarınızdaki öğelerin tümünü taramamak Windows Defender taramasını hızlandırabilir, ancak bilgisayarınızı denetlemediğiniz alanlardaki tehditlere karşı savunmasız bırakır.



Windows 8 ve Windows SmartScreen

          Windows SmartScreen, (Internet Explorer SmartScreen ile karıştırmayın) Windows 8 ve Windows RT'de bulunan ve zararlı yazılım karşıtı yazılımların henüz algılamadığı yeni zararlı yazılımlara karşı sizi korumaya yardımcı olabilecek yeni bir güvenlik özelliğidir. Internet'ten bir uygulama indirip çalıştırdığınızda, uygulama iyi olarak bilinmiyorsa ve zararlı olabilecekse, SmartScreen uygulamanın tanınırlılığıyla ilgili bilgileri kullanarak sizi uyarır.


Windows SmartScreen ayarları ilgili olarak BkzWindows SmartScreen: Devre Dışı Bırakmak/Etkinleştirmek

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item