nwindows8

Windows 8 ve 10 - Fare İşeretçisini (İmleç) Değiştirmek

Bu yazı giriş seviyesi kullanıcılar için Windows 8 ve 10'da Fare işaretçisinin görüntüsünün nasıl değiştirileceğini açıklar....

Ayrıca Solak iseniz solaklara özel geliştirilmiş fare işaretçilerini indirip nasıl kullanacağınızı burada bulabilirsiniz;  Solaklara Uygun Fare İşaretçisi Seti Kullanmak




  • Windows,  fare işaretçisi olarak  .ani (animated cursor) ve/veya .cur (cursor) dosya formatındaki resimleri kullanır. Siz kendi özel işaretçinizi kullanmak istiyorsanız kullanacağınız işaretçi(ler) bu dosya formatlarında olmalıdır.
  • Windows 8 ve 10'da fare işaretçisi dosyalarının depoladığı lokasyon C:\Windows\Cursors lokasyonudur.
  • Internetten indirdiğiniz fare işaretçisi dosyalarını kullanacaksanız her bir dosyaya sağ tıklatıp Özellikler dedikten sonra dosyanın engellenip engellenmediğini kontrol edin. Eğer engelli ise düzgün çalışması için engellemeyi kaldırın;



1- Çalıştır'ı açın ve control main.cpl,,1 yazıp Enter'a basın.

2- Açılır menüden istediğiniz işaretçi setini seçin ya da


Bu açılır menüyü kullanarak, Windows'un varsayılan fare işaretçisi setlerinden birini ya da 3. adımda oluşturduğunuz özel fare işaretçisi setini seçebilirsiniz.


3- Kendi özel fare işaretçisi setinizi oluşturmak için; 

  1. Kullanmak istediğiniz fare işaretçisi doyalarını (.cur) C:\Windows\Cursors klasörüne kopyalayın.
  2. Gözat butonuna tıklatarak ya da değiştirmek istediğiniz fare işaretçisine çift tıklayarak kendi özel işaretçinizi gösterin. (Yazının başındaki uyarıları okumayı ihmal etmeyin)


  1. 3.2 adımını değiştirmek istediğiniz her işaretçi için tekrarlayın. (Normal seçim, Yardım Seç vs.)
  2. Farklı Kaydet butonuna tıklatarak oluşturduğunuz fare işaretçisi setine bir isim verin ve kaydedin.


  1. Sonradan oluşturduğunuz bu seti silmek isteseniz seçmeniz, Sil butonuna tıklatmanız ve onay vermeniz yeterli.



4- Yaptığınız değişiklikler ayrıca Windows temasının bir parçası olduğu için bu Windows temasını da kaydetmeniz gerekiyor. Bunun için;

  1. Çalıştır'ı açın ve control /name Microsoft.Personalization yazıp Enter'a basın.
     
  2. Kullandığınız temanın Kaydedilmeyen Tema adındaki yeni bir versiyonunun olduğunu göreceksiniz. Bu temaya sağ tıklatın ve Temayı Kaydet'e tıklatın.


  1. Yaptığınız değişikliklere uygun bir isim vererek kaydedin.


5- Artık bu fare işaretçisi setini seçmek istediğinizde 4.1 adımını uygulayıp kaydettiğiniz temayı seçmeniz yeterli olacaktır.


6- Varsayılan fare işaretçisi setine dönmek için ise Varsayılanı Kullan butonuna tıklatmanız yeterli.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item