nwindows8

Windows 8 - Dil Paketi Yüklemek

         Windows 8'den önceki Windows sürümlerinde farklı diller yükleyebilmek için Ultimate gibi üst sürümlere sahip olmak gerekiyordu. Bu sebeple ev kullanıcılarının büyük çoğunluğunu oluşturan ve Home Premium ve altı sürümler kullanan kullanıcılar bu özellikten yararlanamıyordu.

         Oysa Windows 8'de -mevcutsa- istediğiniz dili indirip kullanabiliyorsunuz. Ancak Dil eklemek, Dil paketi yüklemek, Klavye Düzenleri ve/veya Giriş yöntemlerini değiştirmek ve görüntülenme dilini değiştirmek birbirinden tamamen farklı kavramlar. Bu yazıda Dil paketi yüklemeyi bulacaksınız. Bir dili ekledikten sonra ek olarak bu dil ile ilgili dil paketini yüklediğinizde,  Windows'un görüntülenme dilini de değiştirebilirsiniz.





- Görüntülenme dili, Menülerin, iletişim kutularının ve diğer kullanıcı arabirimi öğelerinin görüntülendiği dili ifade eder.  
- Dil paketlerini yüklemek sistem performansını olumsuz etkileyecektir. Bu sebeple sadece gerçekten kullanacağınız dil paketlerini yükleyin.
- Dil paketi yüklemek Yönetici olarak oturum açmayı gerektirir. Ancak yüklenmiş diller varsa diğer kullanıcılar Yönetici olarak oturum açmasalar bile kendi hesaplarının görüntülenme dilini değiştirebilirler.





1- Bir dil paketini yükleyebilmeniz için öncelikle bu dili Windows'a eklemeniz gerekir. Henüz eklemediyseniz linkten yardım alarak ekleyin. Daha önceden eklediyseniz 2. adıma geçin.



2- Dil paketini yüklemek istediğiniz dilin Seçenekler'ine tıklatın.





3- Windows önce ilgili dile ait dil paketinin olup olmadığını kontrol edecek. Varsa bilgilendirileceksiniz ve indirme bağlantısı belirecek. Dil paketini indir ve yükle'ye tıklatın.






Eğer Windows 8 Core Single Language sürümünü kullanıyorsanız adı üzerinde bu tek dili destekeleyen bir sürüm olduğu için hata mesajı alırsınız...






4- Dil paketinin indirilmesini,





ardından yüklenmesini bekleyin





ve yükleme tamamlandığında Kapat butonuna tıklatın.





5- Artık dil paketini yüklediğiniz Dil'in yanında Kullanılabilir ibaresinin olduğunu göreceksiniz. Bu yüklemenn başarılı olduğunu gösteriyor.





Dil paketini kaldırma;



6- Kaldırmak istediğiniz dilin seçeneklerinde Dil paketini kaldır'a tıklatın.





7- Kaldırmanın tamamlanmasını bekleyin.





8- Kaldırma işleminin tamamlanması için bilgisayarı yeniden başlatın.





9- Yeniden başlatma tamamlandığında kaldırma tamamlanmış olacak.


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item