nwindows8

Windows 8 - Dil Çubuğunu Etkinleştirmek/Kullanmak

         Dil çubuğu; giriş dilleri, klavye düzenleri, el yazısı tanıma işlevi, konuşma tanıma işlevi veya giriş yöntemi düzenleyicileri (IME) gibi metin hizmetleri eklediğinizde masaüstünüzde otomatik olarak görünen bir araç çubuğudur. Dil çubuğu; giriş dilini veya klavye düzenini masaüstünüzden hızlı bir şekilde değiştirmenizi sağlar. Dil çubuğunu ekranınızda herhangi bir yere taşıyabilir, görev çubuğunda simge durumuna küçültebilir veya gizleyebilirsiniz.

Dil çubuğundaki düğmeler ve seçenekler, yüklemiş olduğunuz metin hizmetlerine ve etkin durumdaki yazılım programına göre değişir. Örneğin, WordPad konuşma tanıma özelliğini desteklerken, Not Defteri desteklemez. Her iki program da çalışıyorsa, konuşma düğmeleri WordPad etkinken görüntülenir, ancak Not Defteri'ni etkin program yaptığınızda kaybolur.





Giriş yöntemleri arasında nasıl geçiş yaptığınız, uygulamaya ve bilgisayarınıza hangi metin hizmetlerinin yüklü olduğuna bağlıdır. Bazı uygulamalar Windows 8 ve Windows RT işletim sistemlerinde giriş yöntemleri arasında geçiş yapmanın yeni yoluyla çalışmaz. Bu uygulamalar için önceki Windows sürümlerinden Dil çubuğunu kullanarak giriş yöntemleri arasında geçiş yapabilirsiniz. Dil çubuğunun kapatılması dilleri bilgisayarınızdan kaldırmaz, bu yüzden belirli bir uygulamaya ihtiyacınız yoksa kapatabilirsiniz. 






1Bilgisayar Ayarları'nı açınGenel sekmesini seçin ve Dil başlığı altında Dil tercihleri'ne tıklatın.





ya da Denetim Masası\Saat, Dil ve Bölge\Dil yolunu izleyin.





2- Sol üstten Gelişmiş ayarlar'a tıklatın.





3- Kullanılabildiğinde Masaüstü dil çubuğunu kullan seçeneğini işaretleyin ardından Seçenekler'e tıklatın.





4- Seçenekleri istediğiniz gibi ayarlayın.





Dil çubuğu görüntülendikten sonra, görev çubuğuna yerleştirme veya yatay değil dikey görüntüleme gibi ayarlarını değiştirmek üzere seçenekleri görüntülemek için sağ tıklatabilirsiniz.

Dil çubuğu Araç çubukları menüsünde yoksa, bilgisayarınızda birden fazla giriş dili yüklü değildir. Denetim Masası'ndan Bölge ve Dil'i kullanarak başka diller eklemeniz gerekir. 


Dil Çubuğu Giriş dilini değiştirme

Dil Çubuğu Klavye düzenini değiştirme

Dil Çubuğu  (Simge durumunda)  Klavye düzenini değiştirme

Dil Çubuğu (Simge durumunda) Giriş dilini değiştirme

Dil Çubuğu farklı dillerde farklı özellikler gösterebilir.




Dil çubuğunu devre dışı bırakmak



5-  3. adımda koyduğunuz işareti temizlemeniz ve kaydetmeniz yeterli.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item