nwindows8

Windows 8: "Atlama Listesi" ve "Sık Kullanılan Yerler" Geçmişini Silmek/Yönetmek

          Windows 7'den Sıçrama Listesi olarak bildiğimiz ancak Windows 8'de Atlama Listesi olarak tekrar adlandırılan Atlama Listeleri sizi doğrudan her gün kullandığınız belgelere, resimlere, şarkılara veya web sitelerine götürür. Bir Sıçrama Listesi açmak için, Görev Çubuğu'ndaki bir program düğmesini sağ tıklatmanız ya da tutup yukarı sürüklemeniz yeterlidir.

          Bir Atlama Listesi'nde gördükleriniz tamamen programa bağlıdır. Internet Explorer için Atlama Listesi sık görüntülenen web sitelerini görüntüler. Windows Media Player sık çalınan parçaları listeler.  Ayrıca istediğiniz dosyaları listenize sabitleyebilirsiniz.

             Atlama Listeleri, yalnızca dosyalar için kısayol göstermez. Bazen yeni e-posta iletileri oluşturma veya müzik çalma gibi komutlara hızlı erişim de sağlar.

            Atlama Listelerine ek olarak Dosya Gezgini şeridinde de Sık kullanılan yerler başlığı altında Dosya Gezgini Atlama Listesi ile aynı öğeleri bulabilirsiniz. Altta bütün bunlara ait ekran görüntüleri görüyorsunuz;







I. YOL: 
Atlama Listelerini Devre Dışı Bırakmak



Atlama Listesi ve Sık Kullanılan Yerler'i devre dışı bırakmak çoğu atlama listesi öğesini silecektir. Bu yüzden geçmişi silmeden önce silinmesini istemediğiniz öğeleri sabitlemek isteyebilirsiniz. Bu durumda sabitlediğiniz öğeler Atlama Listesi ve Sık Kullanılan Yerler'i devre dışı bıraktığınızda etkilenmeyecektir. Bunu yapmak için sabitlemek istediğiniz öğenin bulunduğu bir Atlama Listesi ya da Sık Kullanılan Yerler listesi açıp yandaki Bu listeye sabitle butonuna tıklatmanız yeterli olacaktır. 


* Atlama Listesi ve Sık Kullanılan Yerler'in devre dışı bırakılması tüm geçmişi silmez. Tekrar etkinleştirildiğinde özellikle 3. parti programlara ait (Örneğin, Chrome) bazı öğeler aynen listelenmeye devam edebilir. Eğer geçmişi de temizlemek istiyorsanız II. YOL'u mutlaka uygulayın.







1.1-  Görev Çubuğu'nda boş bir alana tıklatın ardından Özellikler'e tıklatın.





1.2- Geçmişi temizlemek için, Atlama Listeleri sekmesini açıp, En son açılan öğeleri Atlama Listelerinde depola ve görüntüle seçeneğindeki işareti temizleyin ve kaydedin.





1.3- Atlama listelerinin tekrar aktif olması için, En son açılan öğeleri Atlama Listelerinde depola ve görüntüle seçeneğini, işaretleyin ve kaydedin. Ayrıca sağ üstten burada depolanacak maksimum öğe sayısını da belirleyebilirsiniz.





1.4- Devre dışı bıraksanız dahi sabitlediğiniz öğeler görüntülenmeye devam edecektir;





II. YOL: 
Geçmişi Temizlemek


2.1- Buradan Atlama listesi geçmişini temizle.rar dosyasını indirin.



2.2- İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı ayıkladığınızda içinden Atlama listesi geçmişini temizle.bat adında bir dosya çıktığını göreceksiniz. Bu dosyayı çift tıklatarak çalıştırın.




2.3- Dosya Gezgini'nin yeniden başlatıldığını göreceksiniz. Bu esnada ekranınız bir süre için boş kalabilir ya da kararabilir. Bu tamamen normal. Dosya Gezgini yeniden başlatıldığında geçmiş tamamen silinmiş olacak.




Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item