nwindows8

Windows 8 Dosya Gezgini Klasör Öğeleri: Ön görünümlerin (Küçük resim/Thumbnail) Yavaş Yüklenme Sorunu!

          Windows  klasörler içinde yer alan çeşitli öğelerin (JPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF, AVI, PDF, PPTX, DOCX, HTML dosyaları vs.) Ön görünümleri (Bundan sonra "Küçük Resim" olarak geçecek) Windows 2000'den bu yana belli lokasyonlarda depolanır. İlk zamanlar küçük resim ihtiyacı duyulan her klasörde küçük resimlerin depolandığı  thumbs.db dosyaları ayrı ayrı oluşturuyordu. Ancak oldukça verimsiz ve işlemciye yük bindiren bu uygulama Windows XP'den bu yana terkedildi ve artık küçük resimlerin hepsi tek merkezde depolanıyor:
%userprofile%\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer 

             Ancak yıllardır Microsoft'un ısrarla düzeltmediği bir hata var: Windows herhangi bir klasörde değişiklik yapıldığında bu klasöre ait thumbs.db dosyasını silip yeniden oluşturuyor. Bu durum ise çok fazla öğe barındıran dolayısıyla küçük resim deposu büyük olan klasörlerde küçük resimlerin yüklenmesinin oldukça vakit almasına ve kullanıcıyı yavaşlatmasına sebep oluyor. Altta bu durumun örnek bir simulasyonunu görüyorsunuz;


          İşte bu durumu önlemek için thumbs.db dosyalarının depolandığı lokasyonun üzerinde bütün hesapların sahip olduğu sınırsız yetkiyi biraz tırpanlamamız gerekiyor. Başlayalım;


Dikkat! Yazıyı uygulamaya başlamadan önce mutlaka bir geri yükleme noktası oluşturun. Sisteminizin durumuna göre yapılan değişiklikler tek yönlü olabilir ve geri alınamayabilir. Bu durumda bir sorun yaşarsanız tek geri dönüş yolu Sistem Geri Yükleme olacaktır. (Sıfırlama ve Yenileme hariç) Uyarıldınız!

1- Çalıştır'ı açın ve %userprofile%\AppData\Local\Microsoft\Windows yazıp Enter'a basın.

2- Açılan klasörde göreceğiniz Explorer klasörüne sağ tıklayın ve ve Özellikler deyin.

3- Açılan pencerede Güvenlik sekmesini seçtikten sonra Gelişmiş butonuna tıklayın.


4- Explorer klasörünün sahipliğinin varsayılan olarak sizde olması gerek. (Mavi işaretli alan) Bunu kontrol ettikten sonra Devralmayı devre dışı bırak butonuna tıklatın.


5- Açılan pencerede Bu nesnedeki tüm devralınan izinleri kaldırın seçeneğine tıklatın.


6- 4. adımın altındaki resimde görünen kullanıcı isimlerinin kaybolduğunu göreceksiniz. Ekle butonuna tıklatın.


7- Açılan pencerede Sorumlu seçin bağlantısına tıklatın.


8- system yazdıktan sonra Adları Denetle butonuna tıklatın.


9- Tam adın belirdiğini göreceksiniz. Tamam butonuna tıklatın.


10- Tür ayarını İzin verme, Uygulandığı öğe ayarını Bu klasör, alt klasörler ve dosyalar olarak ayarladıktan sonra (1) Gelişmiş izinleri göster bağlantısına tıklatın. (2)


11- Tümünü temizle butonuna tıklatın (1) Bu bütün seçeneklerdeki işareti kaldıracak. Ardından Alt klasörleri ve dosyaları sil ve Sil öğelerini işaretleyin (2) ve Tamam'a tıklatın. (3)


12-  6...11 adımlarını (8. adımda önce administrator sonra kendi kullanıcı adınızı kullanarak) tekrarlayın.

13- İzinlerin işaretlediğim alanda olduğu gibi oluştuğunu göreceksiniz. Tamam'a tıklatın.


14- Onay verin.


15- Artık izinlerin Özel olduğunu göreceksiniz.


ve Explorer klasöründen birşey silmeye çalıştığınızda silemediğinizi göreceksiniz.


Hepsi bu!

              Zaman içinde özellikle çok fazla öğenin bulunduğu klasörlerdeki geç yüklenme sorununun kalmadığını gözlemlemeniz gerekiyor. Geri dönüşleriniz -her zamanki gibi- makbule geçecektir...

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item