nwindows8

Windows 8 ve 10: Sistem Geri Yükleme Yapmak

           Bu yazı giriş seviyesi kullanıcılar için diğer yazılara bağlantı verebilmek adına hazırlanmıştır ve Windows 8 ve Windows 10 işletim sistemlerinde Sistem Geri Yükleme'yi kullanarak nasıl sisteminizi önceki bir tarihe geri yükleyebileceğinizi açıklar...

*Sistem Geri Yükleme özelliği, Windows 8/10 RT'de kullanılamaz.

    
Sistem Geri Yükleme hakkında merak edilenler;

  • Sistem Geri Yükleme nasıl çalışır?
        
          Sistem Geri Yükleme, kişisel dosyaları etkilemeden daha önceki bir tarihe ait sistem dosyalarınıza ve ayarlarınıza dönmek için geri yükleme noktalarını kullanır. Geri yükleme noktaları otomatik olarak her hafta ve program veya aygıt sürücüsü yüklemesi gibi önemli sistem olaylarından hemen önce oluşturulur. Ayrıca, bir geri yükleme noktasını el ile de oluşturabilirsiniz.
  • Sistem Geri Yükleme'nin yaptığı değişiklikleri geri alabilir miyim?
        
          Evet. Sistem Geri Yükleme'yi her kullandığınızda, işleme devam edilmeden önce bir geri yükleme noktası oluşturulur; böylece sorununuz giderilmezse değişiklikleri geri alabilirsiniz. Sistem Geri Yükleme'yi bilgisayar güvenli moddayken veya Sistem Kurtarma Seçenekleri'ni kullanarak kullanırsanız, geri yükleme işlemini geri alamazsınız. Ancak, Sistem Geri Yükleme'yi yeniden çalıştırarak, varsa farklı bir geri yükleme noktası seçebilirsiniz.

  • Sistem geri yükleme sırasında hangi dosyalar değiştirilir?
        
          Sistem Geri Yükleme, Windows dosyaları, programlar ve kayıt defteri ayarlarını etkiler. Ayrıca, bilgisayarınızdaki herhangi bir kullanıcı hesabı altında oluşturulmuş komut dosyalarını, toplu iş dosyalarını ve diğer yürütülebilir dosya türlerini de değiştirebilir. Sistem Geri Yükleme, e-posta, belgeler veya fotoğraflar gibi kişisel dosyaları etkilemediğinden, silinmiş bir dosyayı geri yüklemenize yardımcı olamaz. Dosyalarınızın yedeklerini aldıysanız, yedeği kullanarak dosyaları geri yükleyebilirsiniz.

  • Geri yükleme noktaları ne kadar süre saklanır?
        
          Geri yükleme noktaları Sistem Geri Yükleme için ayrılmış disk alanları doluncaya kadar saklanır. Yeni geri yükleme noktaları oluşturuldukça eskiler silinir. Diskte sistem korumasını (Geri yükleme noktaları oluşturan özellik) kapatırsanız,  tüm geri yükleme noktaları silinir. Sistem korumasını yeniden açtığınızda yeni geri yükleme noktaları oluşturulur.

  • Sistem Geri Yükleme sorunu gidermezse ne olur?
      
          Sistem Geri Yükleme sorunu gidermezse, geri yükleme işlemini geri alabilir ya da farklı bir geri yükleme noktası seçebilirsiniz. Sistem geri yükleme seçilmek üzere herhangi bir geri yükleme noktası görüntülemiyorsa sistem korumanızın açık olduğundan ve sabit diskinizde en az 300 MB boş alanınız olduğundan  emin olun. Sistem Geri Yükleme sorunu çözemezse, Sistemi yenilemeyi veya sıfırlamayı deneyebilirsiniz:


Eğer sisteminiz açılır durumda ise,


İşleme başlamadan önce antivirüs programınızı kapatın. Bazı  antivirüs programları işlemin başarısız olmasına sebep olabiliyor.
1- Yönetimsel Araçlar Menüsü'nü açın ve Sistem'e tıklatın.

2- Açılan Sistem penceresinde sol üstteki Sistem Koruması bağlantısına tıklatın.

3- Sistem Özellikleri penceresi açılacak. Sistem Geri yükleme butonuna tıklatın.


4.1-  Önerilen geri yükleme noktasını seçip İleri butonuna tıklayabilir ve 6. adıma atlayabilir ya da


4.2- Farklı bir geri yükleme noktası seçmek istiyorsanız Farklı bir geri yükleme noktası seç seçeneğini seçip İleri butonuna tıklayarak 5. adımdan devam edebilirsiniz.


5- Dilediğiniz geri yükleme noktasını seçin. (Bende 1 tane görünüyor ama normal bir sistemde genelde daha fazla olur)


6- Son'a tıklatın.


7- Uyarıyı Evet'e tıklatarak atlayın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.


Eğer sisteminiz açılmıyorsa,

1- Gelişmiş Başlangıç Menüsü'nü açın (Windows 8 - Windows 10) ve Sorun Gider'e tıklatın.


2Gelişmiş seçenekler penceresinde  Sistem Geri Yükleme seçeneğini seçin.


3- İşletim sistemini (Windows 8/10) seçin.


4- İleri'ye tıklatın.


5- Dilediğiniz geri yükleme noktasını seçin ve İleri'ye tıklatın. (Bende 1 tane görünüyor ama normal bir sistemde genelde daha fazla olur)


6- Uyarıyı Evet'e tıklatarak atlayın.


7- İşlem başlayacak. Tamamlanmasını bekleyin.


8- Tamamlandığında bilgilendirileceksiniz. Yeniden başlat'a tıklatarak sistemi başlatın.


Altta önyükleme esnasında Sistem Geri Yükleme 
sürecini gösteren bir videoyu seyredebilirsiniz. 

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item