nwindows8

Windows 8 ve 10: Sağ Tuş "Gönder" Menüsüne "Windows Defender ile tara..." seçeneği eklemek

Windows 8 ve 10Windows Defender ve Windows Güvenlik Duvarı sayesinde daha sağlam ve güvenilir. Windows 8 veya 10'u ilk kez kurduğunuzda, Windows Defender kötü amaçlı yazılımlara karşı tarama yaparak bilgisayarınızı korumak için açık ve çalışır vaziyette bulunur. Başka bir virüsten koruma uygulamasını yüklerseniz, kendisini kapatır.

Daha önce Windows Defender'ın nasıl kullanılacağını anlatmıştım: Windows 8'in Güvenlik Silahları: Windows Defender ve Windows SmartScreenBu yazıda ise Windows Defender'da varsayılan olarak bulunmayan "bir klasöre sağ tıklayıp tarayabilme" özelliğini nasıl ekleyeceğinizi anlatacağım...


Notlar...

  • Bu konuyla alakalı bir yazım daha var: Sağ Tuş Menüsüne "Windows Defender ile tara... " seçeneği eklemek
  • Aralarındaki fark ise şöyle bu yöntemi kullanırsanız hem dosyları hem klasörleri yani herşeyi sağ tuş menüsünü kullanarak tarayabileceksiniz. Ayrıca tarama bittikten sonra temiz çıksa da Komut İstemi penceresi açık kalacak. Yani bu yöntem daha avantajlı. Diğer yönteme göre tek dezavantajı ise Sağ Tuş "Gönder" menüsünü kullanacağınız için 1 tıklama fazla yapacak olmanız.

    Sağ Tuş "Gönder" Menüsü "Windows Defender ile tara..." seçeneği 

  • Diğer yöntemde ise tek tıklama ile tarama yapabileceksiniz ama sadece klasörleri tarayabileceksiniz yani dosyaları (Örneğin bir Word belgesi) tarayamayacaksınız. Dosyaları tarayabilmeniz için dosyanın bir klasörde bulunması gerek.

    Ayrıca Windows Defender'da sağ tuş ile tarama özelliği olmadığı için buna uygun bir arayüzü de  yok. Bu yüzden karşılaşacağınız arayüz Komut istemcisi arayüzü olacak.Küçük boyutlu klasörlerde tarama çok hızlı olacağı için bir an için açılıp kapanacak ve sadece bir tehdit bulursa alttaki gibi uyarı vermek için açık kalacak;

Sağ Tuş Menüsü "Windows Defender ile tara..." seçeneği 


1- Buradan ST_Gönder_Windows_Defender_EKLE_KLADIR.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan ST_Gönder_Windows_Defender_EKLE_KLADIR klasörünün içinde 2 adet dosya olduğunu göreceksiniz;

  • Windows Defender ile tara....bat
  • Windows Defender ile tara... (Kısayol)

4- Çalıştır'ı açın ve %WinDir% yazıp Enter'a basın. Açılan klasöre Windows Defender ile tara....bat dosyasını atın.


5- Tekrar Çalıştır'ı açın ve  shell:sendto yazıp Enter'a basın. Açılan klasöre Windows Defender ile tara... (Kısayol) dosyasını atın.


7- Hepsi bu, artık kullanabilirsiniz.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Sağ_Tuş_Defender_EKLE_KALDIR klasörünü de silebilirsiniz.


Geri Dönüş...

5. ve 6 adımı tekrar uygulayın bu sefer attığınız dosyaları silin.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item