nwindows8

Windows 8 ve 8.1: Otomatik Kurulum Yapan USB Flash Sürücü Oluşturmak

Bu yazıda size Dil ve Klavye seçimi, lisans anahtarı girme ve disk yapılandırma ekranlarını otomatik olarak (Önceden sizin belirlediğiniz sçeneklerle) geçmenizi sağlayacak bir Windows 8 kurulum medyasını nasıl hazırlayacağınızı anlatacağım...

Ayrıca bu kurulum medyası ile kuruluma, şirket adınızı üretici olarak yazabilir ve destek bilgileri, çalışma saatleri gibi detayları belirtebilirsiniz. Bu özellikle sistem yöneticilerinin oldukça işine yarayacaktır. Ancak uyarıları okumayı unutmayın!


Sitede Windows kurulumu ve bununla alakalı konuları işleyen
çok fazla makale var. Bu konuda "Kafamız karışıyor hangi makale bana uygun anlamıyorum!" mealinde çok fazla serzenişle karşılaşıyorum. Bu yüzden bütün bu makaleleri kısaca açıkladığım bir ana makale oluşturdum. Siz de kafası karışanlardansanız önce bu makaleyi okuyun: Windows 8 ve 8.1 Kurtarma, Uygulama ve Kurulumları Ana Konu
Otomatik Kurulum Yapan USB Flash Sürücü ile
kurulmuş bir Windows

   
Dikkat! Bu USB flash sürücü ile önyüklediğiniz bir bilgisayarın diski tamamen silinir ve seçtiğiniz Autounattend dosyasına bağlı olarak MBR veya GPT olarak yapılndırılır. Dolayısıyla bu USB falsh sürücüyü ortalıkta bırakmayın, bilgisayara takılı bırakmayın başka bir iş için kullanmayın. Uyarıldınız!!! (Eğer Autounattend.xml dosyasını siler ya da adını değiştirirseniz bu USB flash sürücü normal kurulum medyası olarak kullanabilirsiniz)


1- BIOS veya UEFI kurulum tercihinize göre alttaki bağlantılarda anlatıldığı gibi bir kurulum medyası oluşturun. Zaten hali hazırda kurulum medyanız varsa bu adımı atlayın.


2- Buradan Autounattend.rar dosyasını indirin.

3- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

4- Masaüstünde oluşan Autounattend klasörünün içinde 3 adet XML dosyası olduğunu göreceksiniz;

  • Autounattend_32-Bit_BIOS (Klasik) kurulumu için
  • Autounattend_64-Bit_BIOS (Klasik) kurulumu için
  • Autounattend_64-Bit_UEFI kurulumu için

5- İhtiyacınız olan XML dosyası dışındaki 2 dosyayı kafanızın karışmaması için silin ve kalan dosyanın sonundaki eki silin yani adı Autounattend olmalı.


6- Şimdi elinizde 1 adet Autounattend.xml dosyası olmalı. Bu dosyaya sağ tıklatın ve Düzenle deyin.


7- Autounattend.xml dosyası Metin Belgesi olarak açılacak. Şu düzenlemeleri yapın;

  • OEMInformation kısmına firma adı, telefon numarası, web sitesi gibi bilgileri yazın. (Benim yazdıklarımın yerine) Girmek istemediğiniz bilgiler için ilgili satırı silin. Ayrıca isterseniz çalışma saatlerinizi  <SupportHours>çalışma saatleri</SupportHours> satırını ekleyerek girebilirsiniz.
  • Eğer Windows'u Türkçe dışında bir dil ile kuracaksanız SetupUILanguage kısmındaki tr-TR kodlarını ilgili dilin kodları ile değiştirin. Eğer Türkçe kuracaksanız birşey yapmanıza gerek yok. Diğer dillerin kodlarına buradan ulaşabilirsiniz.
  • ProductKey kısmına kendi lisans anahtarınızı girin. Eğer kurulumdan sonra etkinleştirmek istiyorsanız buraya alttaki genel anahtarlardan birini girebilirsiniz. Ancak bu anahtarların Windows'u etkinleştrmediğini unutmayın.

İşletim sistemi sürümüGenel Anahtar 
Windows 8.1 Professional
GCRJD-8NW9H-F2CDX-CCM8D-9D6T9
Windows 8.1 Core Single Language
Y9NXP- XT8MV- PT9TG- 97CT3- 9D6TC
Windows 8.1 Bing Single LanguageWJTVR-7XN4X-MPTM2-B2VF9-C7HVH

8- Autounattend.xml dosyasını USB flash sürücünüzün kök dizinine atın. Hepsi bu!


Altta bu medya ile yapılan bir kurulumu görebilirsiniz...



İlgili makaleler...



Yardımcı makaleler...



Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item