nwindows8

Windows 8 ve 10: Bir Klasör Şablonunu, Bilgisayardaki Tüm Klasörlere Uygulamak | Varsayılan Şablon Olarak Ayarlamak

         * Bu yazı Dosya Gezgini ile Çalışmak | Püf Noktaları adlı makaleye bağlantı vermek amacı ile yazılmıştır.

Bu yazıda sizlere herhangi bir klasör şablonunu (Genel öğeler, Belgeler, Resimler, Müzik veya Videolar) nasıl bütün klasörlere uygulayabileceğinizi ve bu şablonu nasıl varsayılan klasörü şablonu olarak ayarlayabileceğinizi anlatacağım...


  • Bu işlemler sadece sizin kullanıcı hesabınızda etkili olacaktır. Başka bir deyişle bilgisayardaki diğer kullanıcılar etkilenmeyecektir.
  • Bir Windows özelliği olan Otomatik klasör şablonu izleyicisi (Automatic Folder Type Discovery) her klasöre en son kaydedilen dosya tipine göre klasör şablonlarını değiştirir. Örneğin Video şablonundaki videolar içeren bir klasöre bir müzik dosyası (Örneğin, mp3) kaydederseniz klasör şablonu Müzik olarak değişecektir. Bu makaleyi uyguladığınızda Otomatik klasör şablonu izleyicisi (Automatic Folder Type Discovery) devre dışı kalır.
  • Bir Klasörün Görünüm Ayarlarını -Aynı şablonu kullanan- Tüm Klasörlere Uygulamak ile karıştırmayın.
  • Bu işlem Kitaplıklar klasörlerinin şablonunu etkilemez.


1- Buradan Bir şablonu tüm klasörlere uygula.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Bir şablonu tüm klasörlere uygula klasörünün içinde 5 adet script (.bat dosyası) olduğunu göreceksiniz;

  • Belgeler  şablonunu tüm klasörlere uygula
  • Genel Öğeler  şablonunu tüm klasörlere uygula
  • Müzik şablonunu tüm klasörlere uygula
  • Resimler şablonunu tüm klasörlere uygula
  • Video şablonunu tüm klasörlere uygula

4- İhtiyacınız olan scripte çift tıklatın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Bir şablonu tüm klasörlere uygula klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.


Geri dönüş...

6- Yaptığınız değişiklikleri geri almanın tek yolu bütün klasör şablonlarını varsayılan durumuna (Yani Windows'u ilk kurduğunuz ana) sıfırlamak...

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item