nwindows8

Windows 8 ve 8.1 "Tüm Uygulamalar" Kısayolu Oluşturmak

Son güncelleme: 15 Kasım 2014

         Bu yazıda sizlere Tüm Uygulamalar penceresine kolayca ulaşabilmenizi sağlayacak bir kısayolu nasıl kullanacağınızı anlatacağım. Windows 8'in yapısal özelliklerinden dolayı bu sayfayı klasik bir kısayol ile açmanız mümkün değil. Bu yüzden benim düzenlediğim dosyadan yararlanmanız gerekiyor.

        Altta Tüm Uygulamalar penceresini görüyorsunuz;


Windows 8
Windows 8.1


  • Normal şartlarda Tüm Uygulamalar penceresine ulaşabilmek için Başlangıç ekranını açmanız, boş bir alana sağ tıklamanız ve açılan menü çubuğunda sağ alt köşede bulunan Tüm uygulamalar  butonuna tıklatmanız gerekir.
  • İndirdiğiniz dosya yukarıda anlattığım sebeplerden dolayı exe formatında. Ancak merak etmenize gerek yok. Dosya kurulmadan çalışabilir vasıfta ve bilgisayarınıza hiçbir şey kurulmuyor. İstediğiniz zaman sadece silmeniz yeterli.
  • Sizin için 9 farklı versiyon hazırldım. Hepsinin işlevi aynı sadece simgeleri farklı. Simgelerde mavi ağırlıklı ve beyaz ağırlıklı olarak ikiye ayrılıyor. Masaüstü temanıza uyanı indirip kullanabilirsiniz. Altta bunları görüyorsunuz;

Beyaz simge grubu (4 adet)
Mavi simge grubu (5 adet)
Mavi simge grubu (5 adet)

Windows 8'de

1.1- 5. adımın altındaki indirme bağlantılarından hoşunuza gidene tıklatın ve indirin.

1.2- İndirdiğiniz dosyayı Winrar ya da benzeri bir araçla ayıklayın.

1.3- İndirdiğiniz dosyanın sonundaki uzantıyı silin. (_Beyaz_1,  _Mavi_2 şeklinde olanlardan bahsediyorum)

1.4- İndirdiğiniz dosyayı direkt Masaüstünden ya da Görev Çubuğu'na sabitleyerek kullanabileceğiniz gibi arka planda bir lokasyona kayededip (Örneğin, Belgeler klasörü) buradan kısayol oluşurarak da kullanabilirsiniz.

1.5- Eğer kısayol oluşturarak kullanırsanız bu size oluşturduğunuz kısayola istediğiniz simgeyi atama esnekliğini de varecektir. Ayrıca bu kısayola bir klavye kısayolu atayarak direkt klavyeden Tüm Uygulamalar penceresine ulaşabilirsiniz.

         

            


Windows 8.1'de


Bu bölüm sonradan güncelleme ile eklendi. Vaktim kısıtlı olduğundan Windows 8 için olan bölümdeki kadar özenemedim. Bu yüzden burada sadece tek seçeneğiniz var.

2.1- Buradan Bütün Uygulamalar-W8.1.rar dosyasını indirin.

2.2- İndirdiğiniz dosyayı Winrar ya da benzeri bir araçla ayıklayın.

2.3- İndirdiğiniz dosyayı direkt Masaüstünden ya da Görev Çubuğu'na sabitleyerek kullanabileceğiniz gibi arka planda bir lokasyona kayededip (Örneğin, Belgeler klasörü) buradan kısayol oluşurarak da kullanabilirsiniz.

2.4- Eğer kısayol oluşturarak kullanırsanız bu size oluşturduğunuz kısayola istediğiniz simgeyi atama esnekliğini de varecektir. Ayrıca bu kısayola bir klavye kısayolu atayarak direkt klavyeden Tüm Uygulamalar penceresine ulaşabilirsiniz.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item