nwindows8

Internet Explorer 11: Okuma Görünümü Modu'na Geçiş Yapmak

          Windows 8.1 ve Internet Explorer 11 ile gelen yeniliklerden biri de Okuma Görünümü Modu.  Okuma Görünümü Modu, karmaşayı (reklamlar gibi) temizleyerek metni ön plana çıkarır. Sayfayı okuma görünümünde açmak için simgeye ( ) tıklatın veya dokunun. Taramaya geri dönmek istediğinizde simgeye yeniden tıklayın veya dokunun.
       
        Okuma Görünümü Modu'nu seçtiğinizde Internet Explorer Metro sayfadan şu öğeleri süzerek görünümü yeniden oluşturur;



  • Başlık
  • Yayıncı/Yönetici
  • Tarih
  • Önemli resimler
  • (Varsa) Önemli resimlere ait açıklamalar
  • Web sayfasındaki ana metin
  • Telif hakları


Okuma Görünümü Modu sadece Windows 8.1 ve Windows 8.1 RT'de ve Metro görünümde kullanılabilir. Başka bir deyişle Windows 7 için Internet Explorer 11'de ve Masaüstü versiyonunda kullanılamaz.



I- Okuma Görünümü ve Tarama Görünümü 
arasında geçiş yapmak



1.1- Okuma Görünümü ve Tarama Görünümü arasında geçiş yapmak için Web sayfalarında gezinirken adres çubuğundaki Okuma görünümü simgesine) tıklatın (Sadece uyumlu sayfalarda görüntülenir)  ya da CTRL+Shift+R tuşlarına beraber basın.  (Sadece uyumlu sayfalarda çalışır.)  







II- Görünüm ayarlarını 
kişiselleştirmek



2.1- Okuma Görünümü Modu'ndayken Düğmeleri açın ve Ayarlar'a tıklayın. (Dokunmatik ekran kullanıyorsanız parmağınızı ekranın sağ tarafından içeri doğru kaydırın ve Ayarlar'a dokunun.)


2.2-  Okuma görünümü'nün altındaki Seçenekler'e tıklayın veya dokunun. Burada yazı tipi stili ve metin boyutunu seçebilirsiniz. Altta Normal yazı boyutunda 2 farklı yazı tipi stili görüyorsunuz;







III- Sayfayı 
Okuma Listenize kaydetmek için...


         Daha sonra okumak istediğiniz bir makale veya başka türlü bir içeriğe rastladığınızda, içeriğin bağlantısını e-posta ile kendinize göndermek veya fazladan bir tarama sekmesi açık tutmak yerine içeriği Okuma listenizle paylaşmanız yeterlidir. Okuma listesi kişisel içerik kitaplığınızdır. Gezinmekte olduğunuz sayfayı terk etmeden, doğrudan Internet Explorer'dan makale, video veya diğer içerikleri ekleyebilirsiniz.


3.1- Okuma Görünümü Modu'ndayken Düğmeleri açın ve Paylaşım'a tıklayın. (Dokunmatik ekran kullanıyorsanız parmağınızı ekranın sağ tarafından içeri doğru kaydırın ve Paylaşım'a dokunun.)


3.2- Okuma Listesi'ne ve ardından Ekle'ye tıklayın veya dokunun. İçeriğinizin bağlantısı Okuma Listesi'nde saklanır.






Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item