nwindows8

SkyDrive: Kameranız ile Çektiğiniz Fotoğraf ve Videoları Otomatik Olarak Yüklemek

SkyDrive bulut tabanlı bir veri depolama seçeneği olup verilerinizi Microsoft sunucularında -Microsoft hesabınızla korunan- yedeklemenizi ve dilediğinizde dilediğiniz bilgisayarda kullanmanızı sağlar. Bu sayede belli bir bilgisayara bağımlı olmadan internete bağlı herhangi bir bilgisayardan verilerinize, resimlerinize projelerinize erişip çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.



       Windows 8'de SkyDrive'daki dosyalarınıza erişebilmek için SkyDrive -BaşlangıçUygulaması kullanmak zorundaydınız. Dosya Gezgini'ni kullanarak SkyDrive klasörlerinizde gezinmek istediğinizde ise SkyDrive Masaüstü uygulamasını kurmak zorundaydınız.

           Windows 8.1 ile ise bu durum değişti. SkyDrive artık sisteme iyice gömülmüş durumda ve hiçbir uygulama gereksinimi olmadan direkt Dosya Gezgini'nden SkyDrive klasörlerine ulaşılabiliyor.

           Bu yazıda Film Rulosu içeriğini nasıl otomatik olarak SkyDrive hesabınıza yükleyebileceğinizi ya da bunu engelleyebileceğinizi anlatacağım...



Film Rulosu nedir?


Kamera uygulamasıyla çektiğiniz tüm resimler, videolar ve panoramalar² film rulonuza kaydedilir. Film rulonuzun içindekilere birkaç şekilde bakabilirsiniz.


  • Kamera uygulamasında sağa doğru çekin veya ekranın sol tarafındaki oka tıklayın. Ayrıca, uygulama komutlarını görmek için alt kenardan yukarı doğru çekebilir veya sağ tıklayabilir ve ardından Film rulosu'na dokunabilir veya tıklayabilirsiniz.
  • Fotoğraflar uygulamasında Resimler klasörüne ve sonra Film rulosu klasörüne gidin.
  • Dosya Gezgini'nde C:\Kullanıcılar\Kullanıcı adınız\Resimler\Film Rulosu veya C:\Kullanıcılar\Kullanıcı adınız\SkyDrive\Resimler\Film Rulosu yolunu izleyin.
  • SkyDrive uygulamasında Film rulosu klasörüne gidin.¹


¹ Film rulonuz ancak fotoğrafları veya videoları buraya otomatik olarak yüklerseniz SkyDrive üzerinde görünür. 
² Panoramalar yalnızca Kamera, Fotoğraflar ve SkyDrive uygulamalarında veya SkyDrive.com sitesinde görüntülenebilir. Bir panoramayı paylaşmak için SkyDrive üzerine koyun ve paylaşmak istediğiniz kişilere dosyanın bağlantısını gönderin.





1- Bilgisayar Ayarları'nı açın, ardından SkyDrive/Film Rulosu sekmesini açın.


2- Sağ tarafta dilediğiniz ayarları yapın...





Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item