nwindows8

Windows Vista/7/8/8.1: SkyDrive Masaüstü Uygulaması ve Office 2013

       SkyDrive bulut tabanlı bir veri depolama seçeneği olup verilerinizi Microsoft sunucularında -Microsoft hesabınızla korunan- yedeklemenizi ve dilediğinizde dilediğiniz bilgisayarda kullanmanızı sağlar. Bu sayede belli bir bilgisayara bağımlı olmadan internete bağlı herhangi bir bilgisayardan verilerinize, resimlerinize projelerinize erişip çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.


       Windows 8'de SkyDrive'daki dosyalarınıza erişebilmek için SkyDrive -BaşlangıçUygulaması kullanmak zorundaydınız. Dosya Gezgini'ni kullanarak SkyDrive klasörlerinizde gezinmek istediğinizde ise SkyDrive Masaüstü uygulamasını kurmak zorundaydınız.

           Windows 8.1 ile ise bu durum değişti. SkyDrive artık sisteme iyice gömülmüş durumda ve hiçbir uygulama gereksinimi olmadan direkt Dosya Gezgini'nden SkyDrive klasörlerine ulaşılabiliyor.

           Bu yazıda Windows Vista, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1'de SkyDriveOffice 2013'le nasıl kullanabileceğinizi anlatacağım...




Önemli!


Masaüstü uygulamasındaki özellikler artık Windows 8.1'de  yerleşik olarak sunuluyor. Bunun sonucu olarak Masaüstü uygulaması ayarları ve durum bilgileri artık Bildirim Alanı'nda görüntülenmiyor. SkyDrive sürümünüzde bir eşitleme sorunu varsa SkyDrive uygulamasını açarak konu hakkında daha fazla bilgi görüntüleyebilirsiniz. Windows 8.1 çalıştıran herhangi bir bilgisayara masaüstü uygulamasını yüklerseniz Kurulum görünmez.

Senkronizasyon yönetmindeki değişiklikler;

Öğeleri çevrimdışı kullanılabilir duruma getirmek eskiden kullandığımız eşitlemenin yerini almış durumda ve artık eşitlemediğiniz öğelere göz atabilirsiniz. Senkronizasyon ayarları ise Windows 8.1'e nasıl geçtiğinize göre değişiklik gösterir;


  • Windows 8.1'e yükseltirken dosyalarınızı ve ayarlarınızı korumayı seçerseniz, başlangıçta SkyDrive klasörünüzde eşitlediğiniz her şey çevrimdışı (Yani Internet'e bağlı olmanız gerekmez) kullanılabilir olur. Başka bir konumdan SkyDrive alanına yüklediğiniz her şey, varsayılan olarak yalnızca çevrimiçi (Yani Internet'e bağlı iken) kullanılabilir ve bilgisayarınızda akıllı dosyalar olarak görünür. Dosyaları nerede oluşturduğunuzdan bağımsız olarak dosyaların bilgisayarınızda çevrimdışı kullanılabilir olduğundan emin olmak için Çevrimdışıyken dosyalarınıza erişme adımlarını takip ederek öğeleri çevrimdışı kullanılabilir yapabilirsiniz.
  • Windows 8.1'e yükseltirken dosyalarınızı ve ayarlarınızı korumazsanız, SkyDrive klasörü yalnızca çevrimiçi kullanılabilir. İstediğiniz dosyaların bilgisayarınızda çevrimdışı kullanılabilir olduğundan emin olmak için Çevrimdışıyken dosyalarınıza erişme adımlarını takip ederek öğeleri çevrimdışı kullanılabilir yapabilirsiniz.


Bilgisayarınızdaki dosyalar getirilemez. 


Eskiden Skydrive.com'da oturum açarak bağlı bilgisayarlardan birinden (Söz konusu bilgisayarın Internet'e bağlı olması koşuluyla) dosya çekebiliyordunuz.  Örnek;




Ancak Windows 8.1 ile birlikte artık bu mümkün değil. Internete SkyDrive masaüstü uygulamasını yükleseniz bile Windows 8.1 veya Windows RT 8.1 çalıştıran bir bilgisayarda bulunan dosyaları getiremezsiniz. Öte yandan, SkyDrive masaüstü uygulamasının yüklü olduğu başka bilgisayarlardaki dosyaları getirmek için yine SkyDrive.com'a gidebilirsiniz.



Giriş...


       Bilgisayarınızda yüklenmiş SkyDrive masaüstü uygulamasıyla birlikte gelen Office 2013'ünüz varsa SkyDrive üzerindeki belgeleri doğrudan Word, Excel veya PowerPoint gibi Office uygulamalarınızdan açabilir veya buraya kaydedebilirsiniz. SkyDrive ve Office birlikte çalışarak belgelerin daha hızlı eşitlenmesini sağlar ve paylaşılan belgeler üzerinde başkalarıyla birlikte eş zamanlı çalışmanıza olanak sağlar. Örneğin biri Ankara'da diğeri İstanbul'da bulunan 2 şirket çalışanı aynı belge üzerinde ortaklaşa eş zamanlı olarak çalışabilirler.



Windows 8.1


    Windows 8.1'de -yukarıdaki bilgilendirme alanında belirttiğim üzereSkyDrive entegre olarak geliyor. Bu yüzden SkyDrive işlevlerini kullanabilmeniz için SkyDrive masaüstü uygulamasını kurmanıza gerek yok.  Ancak Office 2013SkyDrive ile entegre kullanacaksanız kurmanız gerekiyor. Normalde Office 2013 kurulumu esnasında SkyDrive'da kurulur. Ama yine de kontrol etmekten bir zarar gelmez.  Bunun için;



  1. Denetim Masası'Program Kaldır yolunu izleyin.
  2. Listelenen uygulamalar arasında SkyDrive'ın olup olmadığını kontrol edin.




  3. Listelenen uygulamalar arasında SkyDrive yoksa burada anlattığım şekilde yükleyin. Office 2013 sürümünüz SkyDrive ile gelmediyse SkyDrive masaüstü uygulamasını yüklediğinizde Office'i kullanarak SkyDrive belgeleri üzerinde başkalarıyla birlikte eşzamanlı olarak çalışmanıza imkan sağlayacak bir ayar yüklenir. Başka özellik yüklenmez. 



Windows Vista, Windows 7 
ve Windows 8



Bilgisayarınız Windows Vista, Windows 7 veya Windows 8 çalıştırıyorsa burada anlattığım şekilde SkyDrive masaüstü uygulamasını yükleyin. SkyDrive masaüstü uygulamasını yüklediğinizde Bildirim Alanı'nda SkyDrive simgesi görüntülenir. Bu simgeye sağ tıklatın, ardından Ayarlar'a tıklatın.

Varsayılan olarak -Bilgisayarınızda Office 2013 kurulu ise- Dosyaları daha hızlı eşitlemek ve başka kişiler bir dosya üzerinde aynı anda çalışmak için Office’i kullanın seçeneği etkindir. Yapmak istedeiğiniz ayara göre işaretini temizleyin veya tekrar işaretleyin.





Office 2013 ve SkyDrive




Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item