nwindows8

Arka Plan ve Tema Rengini İstediğiniz Renk ile Değiştirmek

Windows 8.1'de Arka Plan ve Tema Rengini listelenmeyen özel bir renk ile nasıl değiştirirsiniz?

Windows 8, Arka Plan ve Tema Rengini değiştirme seçenekleri sunar ama kullanabileceğiniz renkler size verilenle sınırlıdır. Bazı sebeplerden dolayı bu renkleri tam olarak istediğiniz bir renk yapmak isteyebilirsiniz. Bu yazıda Windows 8.1'i tam olarak sizin istediğiniz Arka Plan ve Tema Rengini kullanmaya nasıl zorlayacağınızı anlatacağım...

Varsayılan
Arka Plan ve Tema Rengi
seçenekleri ve renkleri

Notlar...


  • Yapılan değişiklikler Başlangıç ekranı, Oturum açma ekranı, Bilgisayar ayarları ve Düğmelerde geçerli olacaktır.
  • Eğer Başlangıç ekranında masaüstü arka planını göster seçeneği geçerli ise Başlangıç ekranı arka planında yaptığınız renk seçimi doğal olarak görüntülenmez.
  • Arka Plan rengi değişikliğinin etkileyeceği bazı alanlar;

    • Başlangıç ekranı arka planı
    • Başlangıç ekranını uygulamalarının üzerine imleci getirdiğinizde uygulamayı vurgulayan çerçeve rengi
    • Uygulamalar penceresinde uygulamalarının üzerine imleci getirdiğinizde uygulamayı vurgulayan döşeme rengi
    • Oturum açma ekranı arka planı
    • Düğmeler arka planı
    • vs...

  • Tema rengi değişikliğinin etkileyeceği bazı alanlar;



  • Seçtiğiniz rengin Beyaz ile belli bir kontrast oluşturduğundan emin olun. Aksi taktirde yazılar okunmaz olacaktır. Örnek;





1- Çalıştır'ı açın ve regedit yazıp Enter'a basın.

2- Kayıt Defteri'nde HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization yolunu izleyin. Muhtemelen Personalization anahtarı olmayacak. Bu yüzden oluşturmanız gerekiyor. Bunun için soldan Windows anahtarı seçiliyken sağda boş bir alana sağ tıklatın ve Yeni ► Anahtar'a tıklatın. Ardından bu anahtara Personalization adını verin.


3- Personalization anahtarını oluşturduktan sonra bu anahtarı seçin ve sağ tarafta boş bir alana sağ tıklattıktan sonra Yeni ► Dize Değeri'ne tıklatın. Oluşan anahtara da PersonalColors_Accent adını verin.


4- 3. adımı tekrarlayın ancak bu sefer oluşan anahtara PersonalColors_Background adını verin.  Şimdi Kayıt Defteri alttaki gibi görünüyor olmalı;


5- Şimdi PersonalColors_Accent anahtarına çift tıklatın ve (Tema rengi için) dilediğiniz rengin RGB kodunu (Örneğin beyaz için #ffffff gibi) yazın.


      RGB kodunu nasıl bulacaksınız?

Eğer bir resimden renk almak istiyorsanız bir resim editörü ile (Örneğin Photoshop) resmi açıp Damlalık Aracı ile (Aracın adı resim editörüne göe değişebilir) rengin kodunu öğrenebilirsiniz.


Paint ile de öğrenmeniz mümkün ama Paint direkt kısaltılmış 6 karakterli kod yerine uzun kodu veriyor. Bu durumda öğrendiğiniz kodu başına RGB ekleyerek (Örneğimizde RGB 45 44 45) Google'da aramanız yeterli.


Eğer bir WEB sayfasındaki rengi öğrenmek istiyorsanız Google Chrome'a EyeDropper eklentisini kurun ve ardından sayfayı Chrome ile açıp araç ile rengi öğrenin.


Bunun dışında renk seçebileceğiniz pek çok site var. Örneğin; ColorHexa.com, ColorCodeHex.com, Color-hex.com, ColorsDB.com, Hex-Color.com vs...

6- Ardından 5. adımı PersonalColors_Background anahtarı için (Arka plan rengi) tekrarlayın.


7- Artık Kayıt Defteri alttaki gibi görünüyor olmalı. Çoğu yerde değişiklik anında geçerli olur. Bu yüzden Kayıt Defteri'ni kapatmadan renklerin uyumunu kontrol edin ve değiştirmek istiyorsanız 5 ve 6. adımdaki renk kodlarını yeni tecihinize göre değiştirin. İstediğiniz gibi olduğunda değişikliğin her yerde uygulanması için oturumu yeniden başlatın.


Hepsi bu!

Geri Dönüş;


8- Oluşturduğunuz PersonalColors_Accent ve PersonalColors_Background anahtarlarını silmeniz yeterli.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item