nwindows8

Windows 8 ve 8.1: Kamera Uygulaması Nedir, Kısayolunu Nasıl Oluştururum?

Kamera uygulaması, hayatınızdaki anları yakalar;

  • Fotoğraf çekebilir ve en iyi görüntüleri elde etmek için onları kırpabilirsiniz.
  • Video kaydedebilir ve istediğiniz klibi oluşturmak için onları kırpabilirsiniz.
  • Bunları arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşabilirsiniz.



  • Nasıl resim veya video çekerim?

    Resim çekmek veya video kaydetmeye başlamak için ekrana dokunun veya tıklatın. Video kaydetmeyi durdurmak için ekrana tekrar dokunun veya tıklatın.

    Resim çekerken video kaydetmeye geçmek için Video modu'na  dokunun veya tıklatın. Video modu düğmesi vurgulandığında, Kamera uygulaması video kaydeder.

    Video modu düğmesi vurgulanmadığında, Kamera uygulaması resim çeker.

  • Sayacı nasıl kullanırım?

    Resim çekmeyi veya video kaydetmeyi ertelemek için Sayaç öğesine  dokunun veya tıklatın. Ardından, ekrana her dokunduğunuzda veya tıklattığınızda, sayaç bir resim çekmeden veya video kaydetmeye başlamadan önce üçten geriye sayar.

    Sayacı kapatmak için Sayaç öğesine dokunun veya tıklatın.

  • Daha önce çektiğim resimleri ve videoları nasıl görürüm?

    Çektiğiniz fotoğraf ve videoların koleksiyonuna Film rulosu adı verilir. Film rulosu ve Kamera arasında geçiş yapmak için ekrana sağ tıklatın ve Film Rulosu  ya da Kamera düğmesine  dokunun ya da tıklatın. Ekranı film rulonuzda sola ve sağa götürmek için kaydırın. Ya da fare kullanıyorsanız, ekranın solunda ve sağında bulunan okları tıklatarak film rulonuzda gezinin.

    Okları görmüyorsanız, görüntülemek için farenizi hareket ettirin.

    Ayrıca Dosya Gezgini/Resimler kitaplığı/Film Rulosu klasöründe de çektiğiniz resimleri ve videoları da görebilirsiniz.

  • Resimlerimi ve videolarımı nasıl düzenlerim veya silerim?

    • Resim kırpmak için

      • Film rulosunda değiştirmek istediğiniz resme gidin, dokunun veya tıklatın ve ardından Kırp  öğesine dokunun veya tıklatın.
      • Yeni resmi istediğiniz şekilde yeniden boyutlandırmak için kutunun köşelerini sürükleyin.
      • Tamam öğesine  dokunun veya tıklatın.
      • Kırpılan resim film rulonuza eklenir ve film rulonuzdaki özgün kopyayı değiştirmeden bırakır.

    • Video kırpmak için

      • Film rulosunda değiştirmek istediğiniz videoya gidin, dokunun veya tıklatın ve ardından Kırp öğesine dokunun veya tıklatın.
      • Zaman çizelgesinin sol ve sağ uçlarını istediğiniz yeni başlangıç ve bitiş noktalarına sürükleyin.
      • Kırpılan videoyu oynatarak istediğiniz yerde başlayıp bittiğinden emin olabilirsiniz. Başlangıç ve bitiş noktalarını gereken şekilde ayarlayın.
      • Tamam  öğesine dokunun veya tıklatın.
      • Kırpılan video film rulonuza eklenir ve film rulonuzdaki özgün kopyayı değiştirmeden bırakır.

    • Bir resmi veya videoyu silmek için

      • Silmek istediğiniz resme veya videoya gidin, dokunun veya tıklatın ve ardından Sil öğesine  dokunun veya tıklatın.

  • Kamera ayarlarımı nasıl yaparım?

    Kamera önizleme ekranındayken (sağ alt köşede kamera denetimlerini göreceksiniz), Kamera seçenekleri öğesine dokunun veya tıklatın. Fotoğraf çözünürlüğünü, ses aygıtını (kameranızda varsa) video dengeleme noktası seçeneklerini belirleyin.

    Bir dizüstü bilgisayardaki yerleşik kamera ayarları için ise kamera önizleme ekranındayken Düğmeleri açın ve Ayarlar/Seçenekler yolunu izleyin.

    Kameranız için parlaklık ve karşıtlık gibi diğer seçenekleri görmek üzere Daha fazla öğesine dokunun veya tıklatın. Gördüğünüz ayarlar, kullanmakta olduğunuz kameraya bağlı olarak farklılık gösterir.


1- Masaüstünde boş bir alana sağ tıklayın ve Yeni ►Kısayol yolunu izleyin.


2- Açılan Kısayol Oluştur sihirbazında Konum kısmına explorer.exe shell:Appsfolder\Microsoft.MoCamera_cw5n1h2txyewy!Microsoft.Camera yazın ve İleri'ye tıklatın.


3- Kısayola Kamera adını verin (Ya da dilediğiniz başka bir isim) ardından Son'a tıklatarak kısayolu oluşturun.


4- Dilerseniz simgesini değiştirin.


5- Artık masaüstünde ya da dilediğiniz bir alana taşıyarak (Örneğin, Görev Çubuğu) kullanmaya başlayabilirsiniz.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item