nwindows8

Başlangıç Ekranı Parçalarını Düzenleme, Gruplama, Adlandırma

Windows 8 ve Windows RT, Başlangıç ekranını sizin için doğru bir şekilde ayarlamanıza yardımcı olacak birçok seçenek sunar. Grup oluşturabilir, güncelleştirmeleri parçalarda gösterebilir ve sık kullanılan kişilere, Web sitelerine ve daha fazlasına daha iyi erişim için parçaları taşıyabilirsiniz. Sadece birkaç seçimle basit bir Başlangıç ekranı da oluşturabilirsiniz. Parçaları taşıyıp yeniden boyutlandırmak için birkaç dakikanızı ayırarak Başlangıç ekranını kullanışlı, verimli ve hoş görünen bir şekle sokun..




Yazıda büyük ölçüde Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır.





Yapabilecekleriniz
Nasıl Yapılır?

Parçaları yeniden düzenleme

  1. Değiştirmek istediğiniz parçayı yukarı veya aşağı kaydırın ve ardından yeni bir konuma sürükleyin.(Bir fare kullanıyorsanız, parçayı tıklatıp herhangi bir yönde yeni bir konuma sürükleyin.)
  2. Başlangıcın bir ucundan diğerine hızlıca taşımak isterseniz, parçayı ekranın altına sürükleyin. Bunun yapılması tüm parçaları bir defada gösterir ve parçaları uzun mesafede taşımayı kolaylaştırır.

Parçaları gruplandırma*

  1. Yeni bir grup başlatmak için parçayı açık bir alana sürükleyin. Gri bir çubuk göründüğünde parçayı serbest bırakın.
  2. Birinci parçanın yanındaki parçaları kaydırarak veya tıklatarak sürükleyin.

Grupları adlandırma*

  1. Başlangıç ekranında parmaklarınızı birleştirin veya sağ alt köşedeki simgeyi tıklatarak tüm parçaları uzaklaştırın ve görün.
  2. Grupları yeniden düzenlemek için, grubu basılı tutun veya tıklatıp sürükleyin ve ardından yeni bir konuma taşıyın.
  3. Adlandırmak istediğiniz gruba dokunun veya sağ tıklatın, ardından Grubu adlandır öğesine dokunun veya tıklatın.
  4. Bir ad girin ve ardından Ad öğesine dokunun veya tıklatın.
Parçaları yeniden boyutlandırma (yalnızca bazı parçalarda kullanılabilir)
  1. Değiştirmek istediğiniz parçayı aşağı çekin veya sağ tıklatın.
  2. Boyutunu değiştirmek için Daha Küçük veya Daha Büyük öğesine dokunun veya tıklatın. (Bir kutucuğun rengi ve yazı tipi değiştirilemez.)
Parça güncelleştirmelerini açma veya kapatma (yalnızca bazı parçalarda kullanılabilir)
  1. Değiştirmek istediğiniz parçayı aşağı çekin veya sağ tıklatın.
  2. Canlı parçayı aç veya Canlı parçayı kapat öğesine dokunarak veya tıklatarak ayarını değiştirin.
*Alttaki videoda nasıl yapıldığını seyredebilirsiniz..







Yukarıda anlatılanların uygulandığı benim Başlangıç ekranım
(Simgelerin nasıl değiştiğini merak edenler burada gerekli bilgiyi bulabilirler)





Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item