nwindows8

Windows 8 ve 10: Masaüstü Sağ Tuş Menüsüne "Bilgisayarı Kapat" Seçeneği Eklemek

          Bu yazıda daha önceki Windows sürümleri için çok muteber bir optimizasyon olmasa da Windows 8 için oldukça yararlı olabileceğini düşündüğüm bir Masaüstü sağ tuş bağlantısı oluşturmayı anlatacağım:  Bilgisayarı Kapat!
          Konuyla alakalı olarak bakınız:  "Bilgisayarı Kapat" Kısayolu Oluşturmak ve Gecikme Zamanı Atamak



Bahsettiğim sağ tuş bağlantısını eklerken sizin için pek çok alternatif sunacağım. Bu seçenekler temel olarak ikiye ayrılıyor;

  1. Bilgisayarı Kapat bağlantısının sağ tuş menüsünde nerede görünmesini istediğinizi ayarlayabilirsiniz. (Altta, Ortada ve Üstte) Her iki yolda da bu seçeneği uygulayabilirsiniz.
  2. Bilgisayarı Kapat bağlantısının simgesini, dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Standart Windows simgesi için Standart bağlantı yolunu, Özel simge için Özel bağlantı yolunu izleyin.

          Her 2 yolda da oluşturulan bağlantının işlevi aynı olacaktır. Değişen sadece görünümdür.

Bilgisayarı Kapat (Standart) Altta
Bilgisayarı Kapat (Standart)  Ortada
Bilgisayarı Kapat (Standart) Üstte
Bilgisayarı Kapat (Özel-Kırmızı Simge) Altta
Bilgisayarı Kapat (Özel-MaviSimge) Ortada

(I) ORTAK

1.1- Buradan Bilgisayarı Kapat_EKLE-SİL.rar dosyasını indirin.

1.2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

1.3- Masaüstünde oluşan Bilgisayarı Kapat_EKLE-SİL  klasörünün içinde alttaki öğelerin olduğunu göreceksiniz;


1.4- Çıkan dosyaları altta 1. yol ve 2. yol başlıklarında anlatıldığı gibi kullanın.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Bilgisayarı Kapat_EKLE-SİL klasörünü de silebilirsiniz.


(II) 1. YOL: 
Standart Bağlantı

       * Öncelikle Ortak başlığı altındaki adımları uygulamanız gerekiyor. Uyguladıysanız devam edin.

2.1- İndirdiğiniz dosyada bulunan Bilgisayarı Kapat_EKLE (Standart) klasörünün içinde 3 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğnu göreceksiniz. Bilgisayarı Kapat bağlantısının sağ tuş menüsünde hangi konumda (Alt, Orta, Üst) olmasını istiyorsanız ilgili kayıt defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.

2.2- Eğer konumu beğenmez değiştirmek isterseniz tek yapmanız gereken direkt diğer Kayıt Defteri anahtarlarını 2.1 adımındaki gibi kullanmak.

Hepsi bu. Sonucu makalenin başında verdiğim ilk 3 resimde görebilirsiniz.

(III) 2.YOL: 
Özel Bağlantı,

           * Öncelikle Ortak başlığı altındaki adımları uygulamanız gerekiyor. Uyguladıysanız devam edin.

3.1.1- İndirdiğiniz klasörde bulunan Simgeler klasöründe 2 adet simge olduğunu göreceksiniz: Kırmızı ve Mavi. (Bunların uygulanmış halini yazının başında verdiğim 4 ve 5. örnek resimde görebilirsiniz) Bunlardan dilediğinizi C:\Windows klasörüne atın.

ya da

3.1.2- Kendi özel simgenizi BilgisayarıKapat olarak adlandırıp C:\Windows klasörüne atın. Eğer kendi özel simgenizi kullanacaksanız .ico formatında olmasına dikkat edin.


3.2- Ardından indirdiğiniz dosyada bulunan Bilgisayarı Kapat_EKLE (Özel) klasörünün içinde 3 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğnu göreceksiniz. Bilgisayarı Başlat bağlantısının sağ tuş menüsünde hangi konumda (Alt, Orta, Üst) olmasını istiyorsanız ilgili kayıt defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


3.3- Eğer konumu beğenmez değiştirmek isterseniz tek yapmanız gereken direkt diğer Kayıt Defteri anahtarlarını 2.1 adımındaki gibi kullanmak.

Hepsi bu. Sonucu makalenin başında verdiğim 4 ve 5. resimde görebilirsiniz.

(IV) Bilgisayarı Kapat Bağlantısını 
Silmek

4.1- İndirdiğiniz klasörde bulunan Bilgisayarı_Kapat_SİL.reg Kayıt defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item