nwindows8

Windows 8 ve 10: Yerel Hesabı Microsoft Hesabına Çevirmek

       Microsoft hesabı, Windows oturumunu açarken kullandığınız e-posta adresi ve paroladır. Herhangi bir e-posta adresini kullanabilirsiniz ancak arkadaşlarınızla iletişim kurmak ve sık kullanılan web sitelerinde oturum açmak için kullandığınız e-posta adresini seçmeniz idealdir. Bilgisayarınızda bir Microsoft hesabıyla oturum açtığınızda, bilgisayarınızı önemsediğiniz kişilere, dosyalara ve aygıtlara bağlarsınız...
         *Microsoft Hesabını, Yerel hesaba çevirmek için tıklatın...



           Microsoft hesabıyla oturum açtığınızda, bilgisayarınız buluta bağlanır ve:

  • Arkadaşlarınızın Hotmail, Facebook, Twitter ve LinkedIn gibi yerlerdeki kişi bilgileri ve durumu otomatik olarak güncelleştirilir.
  • SkyDrive, Facebook ve Flickr gibi yerlerden fotoğraf, belge ve diğer dosyaları alabilir ve paylaşabilirsiniz.
  • Temalarınız, dil tercihleriniz, tarayıcı sık kullanılanları ve birçok uygulama dahil olmak üzere kişisel ayarlarınız tüm Windows 8/10 ve Windows RT bilgisayarlarına eşitlenir.
  • Windows Mağazası'nda uygulamalar edinebilir ve bunları beş Windows 8/10 ve Windows RT bilgisayarında kullanabilirsiniz.


1- Microsoft hesabına çevirmek istediğiniz Yerel kullanıcı hesabında oturum açın.

2- Şunlardan birini yapın;

  • Windows 8'de Bilgisayar Ayarları'nı açın ve Kullanıcılar sekmesini seçin. Ardından Microsoft hesabına geç'e tıklatın.
  • Windows 10'da Ayarlar uygulamasını açın ve Hesaplar'a tıklattıktan sonra sağda görebileceğiniz Bunun yerine bir Microsoft hesabı ile oturum açın bağlantısına tıklatın.


Bundan sonra yapacaklarınız Windows 10'da da aynı ama ekranlar farklı. Sayfa yükünü fazla arttırmamak için Windows 10'a ait resimleri koymuyorum.

3- Microsoft hesabı olarak kullanmak istediğiniz e-posta adresini girin. Eğer bir e-posta adresiniz yoksa sol alttaki Yeni e-posta adresi için kaydol bağlantısına tıklayarak edinebilirsiniz.


4- E-posta adresinizin parolasını girin.


5- Hesap kurtarma opsiyonlarını dilediğiniz gibi yapılandırın.


6- Son'a tıklatarak işlemi tamamlayın. Artık oturum açarken kullanıcı adı olarak bu işlem esnasında kullandığınız e-posta adresini, Parola olarak da bu e-posta adresinin parolasını kullanacaksınız.


E-posta adresleri ve parolaları genelde uzun ve yazması zor karakterlerden olultuğundan dilerseniz her oturum açmada bununla uğraşmamak için alttaki seçenekleri kullanabilirsiniz. Ancak otomatik oturum açmanın kişisel bilgilerinizin güvenliğini tehlikeye atabileceğini unutmayın...


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item