nwindows8

Windows 8 ve 10: Resimli Parola Oluşturmak

Windows 8 ve Windows 10'da resimli parola kullanabilirsiniz. Resmi ve üzerine çizeceğiniz şekilleri seçtiğinizden, kombinasyonlar sonsuzdur. Resimli parola, geleneksel paroladan kesinlikle daha güvenlidir. Resimli parolayı parmağınızla doğrudan dokunmatik ekrandan çizebilir veya şekilleri çizmek için fare kullanabilirsiniz...




İpuçları
  • Resimli parolayı gerekenden daha zor yapmayın. Fotoğrafı basit tutun, akılda tutması ve çizmesi kolay şekiller seçin. Örneğin, aynı anda bahçe bulunan bir karedeki tek bir laleye dokunmaktansa, en sevdiğiniz evcil hayvanınızın yakın çekim fotoğrafını çizmek daha kolay olacaktır.
  • Resimli parola üç hareketle sınırlıdır ve daire, düz çizgi ve dokunuş birleşiminden oluşmalıdır. Resimli parolanın basit olması iyi olacaktır. Bir şehrin ufuk çizgisini takip etmektense bir kişinin burnuna dokunmak daha kolay olacaktır.

Resimli şifre için hangi şekilleri kullanabilirim?

            Resimli şifreniz seçtiğiniz bir resimden ve ekranda doğrudan çizebileceğiniz üç hareketten oluşur. Bu üç hareket daire, düz çizgiler ve dokunuşların bir birleşimi olabilir. Hareketlerinizin boyutu, konumu ve yönü ile hareketlerin çizim sıralaması resimli şifrenin bir parçası olur. Oturum açmak için resminizdeki aynı üç hareketi aynı sırada tekrarlamanız gerekir.

           Hareketlerinizi ilk kez çizerken, hatırlamanıza yardımcı olmak için hareketler ekranda anahatlarıyla belirtilir. Windows dalgalı veya kıvrımlı bir çizgiyi düz çizgi olarak yorumlar, bu nedenle, dalgalı çizgi çizmeyi deneseniz de, anahattı düz görünecektir. Bu nedenle, düz çizgi, daireler ve dokunuşları kullanmak daha iyi bir fikirdir.


Solda gösterilen kıvrımlı çizgi resimli şifrenize sağ tarafta 
gösterildiği üzere düz bir çizgi olarak eklenir.


Resimli şifreyi sol tarafta gösterilen dört hareketle oluşturamazsınız, 
ancak sağ tarafta gösterilen üç hareketle oluşturabilirsiniz.


1- Şunlardan birini yapın ve 2. adıma geçin;

  1. Windows 8 kullanıyorsanız; Bilgisayar Ayarları'nı açın ve Kullanıcılar sekmesinde Resimli parola oluştur'a tıklatın
  2. Windows 10 kullanıyorsanız; Ayarlar uygulamasını açın ve Hesaplar/Oturum açma seçenekleri/Resinli parola yolunu izleyin ve Ekle butonuna tıklatın.


2- Parolanızı girin. (Resimli parola oluşturabilmek için hesabınızın bir parola ile korunuyor olması gerek. Eğer parola kullanmıyorsanız resimli parola oluşturup kullanamazsınız)


3- Kullanacağınız resmi seçmek için Resim seç'e tıklatın.


4- Kullanmak istediğiniz resmi seçin


5- Yukarıda açıkladığım kısıtlamalar çerçevesinde resimli parolanızı oluşturun. Hata olmaması için tekrarlamanız istenecek tekrarlayın.


6- Son'a tıklatarak işlemi tamamlayın.


Sonuç;





Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item