nwindows8

Windows 7, 8 ve 10: Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni (gpedit) Kullanarak Belli Bir Kullanıcı veya Kullanıcı Grubuna yönelik Ayarlar/Kurallar Atamak

Eğer isterseniz Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni (gpedit) kullanarak sistemdeki her kullanıcı veya kullanıcı grubu için farklı kurallar ayarlar belirleyebilir ve sistemdeki her kullanıcının farklı yetki/ayarlarla çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Bu yazı Windows Vista'nın Business, Ultimate, Enterprise,
Windows 7'nin Professional, Ultimate, Enterprise
Windows 8'in PRO, Enterprise Windows 10'un Pro, EnterpriseEducation sürümleri için geçerlidir.




1Çalıştır'ı açın ve mmc.exe yazarak Enter'a basın. Açılan Microsoft Yönetim Konsolu (MMC) arayüzünde Dosya açılır menüsünü açın ve Ek Bileşen Ekle/Kaldır...'a tıklatın.


2- Sol taraftan Grup İlke Nesne Düzenleyicisi'ni seçin ve ortadaki Ekle butonuna tıklatın.


3- Açılan pencerede Gözat butonuna tıklatın.


4- Açılan kullanıcılar ve gruplar listesinde hedef kullanıcıyı ya da grubu seçin ve Tamam'a tıklatın.  Ben bu yazı için oluşturduğum örnek hesabı yani Deneme Hesabı'nı seçiyorum.


Burada geçen Administrator gizli yönetici hesabını, Updatus User (Sadece Nvidia GPU donanımı olan bilgisayarlar için) Nvidia sürücüsünün kullandığı kullanıcı hesabınıAdministrators yönetici yetkilerine sahip bütün kullanıcıları, Yönetici Olmayanlar adı üstünde yönetici olmayan hesapları temsil ediyorlar. 


5- Son'a tıklatın.


6- Ek Bileşen Ekle veya Kaldır arayüzünde sağ tarafa Deneme Hesabı İlkesi'nin eklendiğini göreceksiniz. Tamam'a tıklatın.


7-  Ek Bileşen Ekle veya Kaldır arayüzü kapanacak ve tekrar Microsoft Yönetim Konsolu (MMC) arayüzüne döneceksiniz. Dosya açılır menüsünü açın ve Farklı Kaydet...'e tıklatın.


8- Dilediğiniz bir isim vererek Masaüstüne kaydedin.


9- Artık bu kısayola tıklatarak (Kısayolu istediğiniz bir yere taşıyabilir ya da Görev Çubuğu'na sabitleyebilirsiniz) dilediğiniz zaman seçtiğiniz kullanıcı veya kullanıcı grubuna yönelik ayar/yetki belirleyebilir/değişiklikler yapabilirsiniz. Burada yaptığınız bütün ayarlar/yetki vermeler/kısıtlamalar sadece hedef kullanıcı veya kullanıcı grubuna etki edecektir;


10- Yönetmek istediğiniz her kullanıcı ya da kullanıcı grubu için makaleyi tekrarlayın.


Eklediğiniz bileşeni silmek;

11- Ek Bileşen Ekle veya Kaldır arayüzünde sağ taraftan kaldırmak istediğiniz bileşeni seçerek Kaldır'a tıklatmanız yeterli.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item