nwindows8

Windows 8 ve 10 Ev Grubu: Sorun Çözüm Tablosu

 Bu yazı  Ev Grubu Hakkında Herşey! adlı yazıya bağlantı verilmek üzere hazırlanmıştır.

Eğer yazıya direkt ulaştıysanız lütfen önce ana konuyu okuyun...

------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayarınızda Windows 8, Windows RT veya Windows 7 yüklüyse ev grubu genellikle otomatik olarak oluşturulur. Ev grubu zaten varsa, yapmanız gereken tek şey ona katılmaktır.

Ancak çğu durumda ev grubu oluşturmanızı, katılmanızı veya kullanmanızı engelleyen birçok sorunla karşılaşabilirsiniz. Eğer siz de bir sorunla karşılaştıysanız aşağıdaki tabloyu kullanarak sorunuza adım adım çözüm arayın;

Ev Grubu 
Oluşturma/Katılma/Bağlanma sorunları


Olası sebepOlası çözüm adımları
Ev grubu kullanmanızı kısıtlayan bir Windows işletim sistemine sahip olabilirsiniz.Ev Grubu Windows 10, Windows 8, Windows RT ve Windows 7 işletim sistemlerinde kullanılabilir. Windows RT ile çalışan bir kişisel bilgisayardaki ev grubuna katılabilirsiniz, ancak ev grubu oluşturamaz veya ev grubuyla içerik paylaşamazsınız. Windows 7 Starter ve Windows 7 Home Basic'te ev grubuna katılabilir ancak ev grubu oluşturamazsınız.
Ağa bağlı olmayabilirsiniz veya doğru ağa bağlı olmayabilirsiniz.Ağa bağlı olup olmadığınızı denetleyin. Bağlıysanız doğru ağa bağlı olup olmadığınızı denetleyin
Ağ paylaşımı kapalı olabilir. Windows 10: Ağ Konumu (Ağ Paylaşımı) Ayarları
Tarih ve saat hatalı olabilir.Ağdaki bilgisayların saatlerini senkronize edin: Windows 8 ve 10: Tarih ve Saati Düzeltme/Ayarları
Ağdaki iki veya daha fazla bilgisayar aynı ada sahip olabilir.Ağdaki her kişisel bilgisayar benzersiz bir bilgisayar adına sahip olmalıdır. Bilgisayar adını denetlemek için ev grubundaki her bilgisayarda şu adımları uygulayın:

Ev grubunuzdaki diğer bilgisayarlar evde olmayabilir, ev grubundan çıkmış olabilir, kapalı olabilir, uyku modunda veya hazırda bekletme konumunda olabilir.Ağdaki bilgisayarların Uyku, Hazırda Beklet gibi ayarlarını denetlemek için bkz.  Windows 8 ve 10'da Gelişmiş Güç Seçenekleri'ni Açmak...
Ağ bulma kapalı olabilir.Ağ Bulma'yı açın: Windows 8 ve 10: Ağ Bulmayı Kapatma/Açma
Sistem yöneticiniz Ev Grubu'nu kapatmış olabilir.Etki alanı ağına bağlıysanız, sistem yöneticiniz Ev Grubu'nu tamamen kapatmış olabilir. Bu durumda, ev grubuna katılamazsınız.
Bir veya daha fazla gerekli hizmet çalışmayabilir.Eş Ağ Gruplandırma ve Ev Grubu Sağlayıcısı hizmetlerinin her ikisi de mutlaka çalışmalıdır.  Bu sorunu düzeltmezse ayrıca burada verilen hizmetleri de etkinleştirin: Ev Grubu Hakkında Herşey! (Ev grubu gereksinimleri... başlığı)
IPv6 devre dışı bırakılmış olabilir.Ev grubu oluşturmak veya katılmak için ağ bağlantınızda IPv6 etkinleştirilmiş olmalıdır. IPv6'yı etkinleştirmek için bkz.  Ev Grubu Hakkında Herşey! (Ev grubu gereksinimleri... başlığı)
Eş ağ idstore.sst dosyası zarar görmüş olabilir.Şu iletiyi görürseniz; "Windows bu bilgisayarda ev grubu kuramıyor. Hata kodu 0x80630801." ve "Bir veya daha fazla gerekli hizmet çalışmayabilir" bölümündeki  Eş Ağ Gruplandırma hizmetini başlatamıyorsanız, zarar görmüş dosyayı kaldırmak için aşağıdaki şu adımları uygulayın:

  1. Gizli dosyaları görünür hale getirin 
  2. Çalıştır'ı açın ve C:\Windows\ServiceProfiles\
    LocalService\AppData\Roaming\PeerNetworking
    adresini girip Enter'a basın. 
  3. idstore.sst dosyasını silin.
  4. Bilgisayarı yeniden başlatın.
Bilgisayarınız zaten bir ev grubuna aittir. 
Aynı anda yalnızca bir ev grubuna ait olabilirsiniz. Farklı bir ev grubuna katılmak istiyorsanız, öncelikle bilgisayarınızın o sırada ait olduğu gruptan çıkın: Windows 8 ve 10: Ev Grubundan Ayrılma
Ağla ilgili bir sorun olabilir.
Ağ sorunlarını denetlemek için şu adımları uygulayın;

  1. Düğmeleri açın
  2. Ara'ya tıklatın.
  3. Arama kutusuna "Ağ Sorun" yazın
  4. Açılan sonuçlardan Ağ sorunlarını tanımla ve onar öğesine tıklatın.
Diğer bilinmeyen sorunlar.
Bazen, bilgisayarınızı yeniden başlatmak ve ev grubundan çıkıp yeniden katılmanız sorunları çözmenize yardımcı olabilir.


Ev Grubu Yazıcı Sorunları

Ev grubu yazıcısını kullanamamanızın pek çok sebebi olabilir. Alttaki çözümleri adım adım deneyin;

  1. Yazıcı kapalıdır, açık olduğundan emin olun.
  2. Yazıcının bağlı olduğu bilgisayar kapalı, uykuda, hazırda bekletme konumundadır veya ev grubundan çıkmıştır. 
  3. Ev grubunun başka bir üyesi yazıcı paylaşımını durdurmuş olabilir.
  4. Ağ paylaşımı kapalı olabilir. Ağ Paylaşımı'nı açın: Windows 8: Ağ Konumu (Ağ Paylaşımı) Ayarları
  5. Yazıcının USB bağlantısı yoktur. (Yazıcı Denetim Masası'nda Cihazlar ve Yazıcılar'ı kullanarak paylaşılabilmelidir.)
  6. Yanlış yazıcı sürücüsü yüklü. Yazıcıların bağlı oldukları bilgisayar türü (x86 veya x64) için doğru sürücüyü kullanmalıdır. Çoğu yazıcı sürücüleri Windows Update'den otomatik olarak yüklenebilir. Ayrıca, yazıcı üretici web sitesinde ya da yazıcınız ile beraber gelen bir CD'de de sürücüler bulunabilir. 
  7. Halen ev grubundaki yazıcıyı bulamıyor veya yazdıramıyorsanız ağınızla ilgili bir sorun olabilir. Ağ sorun gidericisini çalıştırmayı deneyin:

    • Düğmeleri açın
    • Ara'ya tıklatın.
    • Arama kutusuna "Ağ Sorun" yazın
    • Açılan sonuçlardan Ağ sorunlarını tanımla ve onar öğesine tıklatın.




Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item