nwindows8

Kitaplıklar: Nasıl Klasör Eklenir?

      Kitaplıklar bazı yönlerden klasörere benzerler. Örneğin, bir kitaplığı açtığınızda bir veya daha fazla dosya görürsünüz. Ancak, klasörden farklı olarak, kitaplık farklı konumlarda depolanan dosyaları toplar. Bu ince, ancak önemli bir farktır. Kitaplıklar öğelerinizi gerçekten depolamaz. 

       Öğelerinizin bulunduğu klasörleri izler ve farklı yollardan bu öğelere erişip düzenlemenizi sağlarlar. Örneğin, sabit diskinizdeki farklı farklı klasörlerde müzik dosyalarınız varsa Müzik kitaplığını kullanarak müzik dosyalarınızın tümüne bir defada erişebilirsiniz.

        Dört adet varsayılan kitaplık (Belgeler, Müzik, Resimler ve Videolar) vardır ancak başka koleksiyonlar için yeni kitaplıklar oluşturabilirsiniz. Ayrıca kitaplıklara klasör ekleyip kaldırabilirsiniz.





  • Bir kitaplığı bir başka kitaplığa ekleyemezsiniz.
  • Bir kitaplığa en fazla 50 konum ekleyebilirsiniz.
  • Bir harici medyadaki klasörleri kitaplığa ekleyebilirsiniz ama bunlara doğal olarak sadece harici medya bilgisayara takılı iken ulaşabilirsiniz.
  • Kitaplıklarda arama yapabilmeniz için Windows Search (WSearch) hizmetinin çalışıyor durumda olması ve başlangıç ayarının Otomatik ya da Otomatik (Gecikmeli başlangıç) olması gerekir. 
  • Bir klasörü kitaplığa eklemeniz için Dizin'e eklenmiş olması gerekir.





I. YOL: 
Dosya Gezgini'ni kullanarak eklemek...



1.1- Dosya Gezgini'ni kullanarak kitaplığa eklemek istediğiniz klasöre gidin, klasöre sağ tıklatın ardından Kitaplığa ekle menüsünü genişletip dilediğiniz kitaplığa ekleyin.






II. YOL: 
Şeridi kullanarak eklemek...



2.1- Dosya Gezgini'ni kullanarak kitaplığa eklemek istediğiniz klasöre gidin ve klasörü seçin. Ardından şeritte Giriş sekmesinin seçili olduğuna emin olduktan sonra Kolay Erişim/Kitaplığa ekle yolunu izleyin ve dilediğiniz kitaplığa ekleyin.





III. YOL: 
Kitaplık Araçları'nı kullanarak...



3.1- Klasör eklemek istediğiniz kitaplığı seçtiğinizde Şeritte, Kitaplık Araçları seçeneğinin belirdiğini göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklatın ve ardından Kitaplığı yönet butonuna tıklatın.





3.2- Yeni bir pencere açılacak. Ekle... butonuna tıklatın.





3.3- Açılan Gözat penceresinde kitaplığa eklemek istediğiniz klasörü bulun ve Klasör ekle butonuna tıklatarak ekleyin.





IV. YOL: 
Kitaplık özelliklerinden...



4.1- Klasör eklemek istediğiniz kitaplığa sağ tıklatın ardından Özellikler'e tıklatın






4.2- Açılan Özellikler penceresinde Ekle butonuna tıklatın.





4.3- Açılan Gözat penceresinde kitaplığa eklemek istediğiniz klasörü bulun ve Klasör ekle butonuna tıklatarak ekleyin.







V. YOL: 
"Ağ klasörü" eklemek...





Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item