nwindows8

Windows 8 ve 10: Yerel Hesap Parola Sıfırlama Diski Oluşturmak

Windows parolanızı unutursanız, yenisini oluşturmak için bir Parola Sıfırlama Diski kullanabilirsiniz. Parolanızı oluştururken, bir Parola Sıfırlama Diski oluşturmanız önerilir, böylece dosya ve bilgilerinize erişememe riski ortadan kalkar.




Notlar...

  • Parola Sıfırlama Diski sadece Yerel Hesap parolalarını sıfırlamaya yarar. Başka bir deyişle Microsoft Hesabı'nı sıfırlayamaz.
  • Parola Sıfırlama Diski sadece normal parolanızı sıfırlar. Kullanıcı Kimlik Numarasını (PIN) ya da Resimli Parolanızı sıfırlamaz.
  • Bu işlem için sadece USB flash sürücü kullanabilirsiniz. CD veya DVD kullanamazsınız.
  • Parola Sıfırlama Diski'ni oluşturduktan sonra istediğiniz kadar parola değiştirebilirsiniz. Parola Sıfırlama Diski her zaman çalışacaktır
  • Eğer daha önce Parola Sıfırlama Diski oluşturduysanız yenisini oluşturduğunuzda eskisi işlevini kaybedecektir.
  • Kolaylık olması açısından cep telefonunuzun hafıza kartını kullanabilirsiniz. Böylece sıfırlama diskiniz ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda olacaktır. 
  • Bu diski eline geçiren herhangi biri bilgisayarınızda oturum açabilir ve kişisel bilgilerinize erişebilir. Bu yüzden bu diski güvenli bir yerde saklayın.
  • Parola Sıfırlama bilgileri userkey.psw adında bir dosyada barındırılır. Diski oluşturduktan sonra bu dosyayı başka bir lokasyona ya da medyaya taşıyabilirsiniz ama bir USB flash sürücüde sadece 1 adet userkey.psw dosyası olmalıdır.



1Parola Sıfırlama Diski oluşturmak istediğiniz yerel hesapta oturum açın.

2Yönetimsel Araçlar Menüsü'nü açın ve Denetim Masası'na tıklatın.

3- Şunlardan birini yapın;

  • (Windows 8) Kullanıcı Hesapları ve Aile Koruması\Kullanıcı Hesapları yolunu izleyin ve sol taraftan Parola sıfırlama diski oluştur bağlantısına tıklatın.
  • (Windows 10) Kullanıcı Hesapları\Kullanıcı Hesapları yolunu izleyin ve sol taraftan Parola sıfırlama diski oluştur bağlantısına tıklatın.


4- Açılan Unutulan Parola Sihirbazı penceresinde İleri butonuna tıklatın.


5- USB flash sürücünüzü seçin ve İleri butonuna tıklatın.


USB flash sürücü biçimlendirilmeyeceği için gönül rahatlığı ile içinde veri bulunan bir USB flash sürücü kullanabilirsiniz. Örneğin ben Windows kurulumu için kullandığım USB flash sürücüyü kullandım. 
("Notlar..."ın altındaki resim)


6- Parolanızı yazın ve İleri butonuna tıklatın.


7-  Bittiğinde İleri butonuna tıklatın.


8- Son butonuna tıklatarak işlemi tamamlayın.


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item