nwindows8

Windows 8.1 Core Single Language Temiz Kurulum (Format)

 Son güncelleme: 2 Mayıs 2015 - Lisans anahtarı ile ilgili güncellemeler içerir (3. adımdaki bilgi kutucuğu)

    Daha önce Windows 8.1'e nasıl geçeceğinizi (PRO, Core, Core Single Language veya RT) genel anlamda ve Microsoft'un önerdiği şekilde nasıl geçeceğinizi anlatmıştım: Windows 8.1 Nasıl Yüklenir, Nelere Dikkat Etmelisiniz?

     Microsoft yayınladığı Windows 8.1 ile ilgili belgelerde Windows 8 lisans anahtarları ile Windows 8.1'in etkinleştirilmesinin mümkün olmadığını ve tek yolun mağazadan Windows 8 üzerine güncelleme olarak almak olduğunu açıkça belirtmişti...


Sitede Windows kurulumu ve bununla alakalı konuları işleyen
çok fazla makale var. Bu konuda "Kafamız karışıyor hangi makale bana uygun anlamıyorum!" mealinde çok fazla serzenişle karşılaşıyorum. Bu yüzden bütün bu makaleleri kısaca açıkladığım bir ana makale oluşturdum. Siz de kafası karışanlardansanız önce bu makaleyi okuyun: Windows 8 ve 8.1 Kurtarma, Uygulama ve Kurulumları Ana Konu

         Ancak sonradan anlaşıldı ki aslında bu doğru değil. Bilgisayarınızla beraber gelen sürüm ile aynı sürüm (Örneğin bilgisayarınız Windows 8 CSL önyüklü olarak geldiyse Windows 8.1 CSL) kurulum medyasına sahipseniz Temiz Kurulum yapabiliyor ve Windows 8 lisans anahtarınız ile etkinleştirebiliyordunuz. Ancak tabii ki dikkat etmeniz gereken noktalar var ve bunlara dikkat etmeden bu işe girişmeniz sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

        Bu yazıda bilgisayarı Windows 8 CSL önyüklü gelen kullanıcıların Windows 8.1 CSL sürümüne Temiz Kurulum yaparak nasıl geçebileceğini ya da bilgisayarı zaten Windows 8.1 CSL önyüklü gelen kullanıcıların önyüklü gelen Windows yerine nasıl Temiz Kurulum yapabileceğini anlatacağım...
Uyarı!

      Windows 8 önyüklü gelen bilgisayarlar burada anlattığım üzere Sıfırlama esnasında kurtarma bölümünü kullanıyorlar. Bunu kullanabilmeleri için işletim sisteminin kurtarma bölümünü kullanacağını bilmesi gerekir. Temiz kurulum yapacağınız ve "bunu bilen işletim sistemi" silinip gideceği için artık kurtarma bölümünü kullanamayacaksınız.  Bunu istemiyorsanız Windows 8.1'e geçmek için Mağaza'dan güncelleme olarak indirip kurma yolunu tercih edin.

Başlamadan önce...

  1. Windows 8 CSL lisans anahtarınızı öğrenin. Gerçi bunu istediğiniz zaman öğrenebilirsiniz çünkü bu anahtar BIOS'da muhafaza ediliyor ve ister işletim sistemini değiştirin ister sabit diskinizi değiştirin kaybolmuyor, her zaman orada oluyor. Ama yine de öğrenip bir yere yazmaktan bir zarar gelmez. Bu lisans anahtarını nasıl bulacağınızı burada "BIOS'a Gömülü (MSDM tablosundan) Lisans anahtarını öğrenme;" başlığı altında anlattım.

    Eğer Windows 8.1 Core Single Language bilgisayarınızda önyüklü geldiyseekstra birşey yapmanıza gerek yok. Kurulum esnasında lisans anaharı BIOS'dan okunacak ve Windows kendiliğinden etkinleşecektir.

  2. Windows 8.1 CSL kurulum dosyalarını edinin: (64 Bit olmak zorunda) Windows 8.1 (Core, Core Single Language ve PRO) Kurulum Dosyalarını (ISO) İndirme
  3. C sürücüsünde kişisel verileriniz varsa bunları D sürücüne ya da en ideali harici bir diske yedekleyin.

Hazırlık...

  1. İndirdiğiniz Windows 8.1 Core Single Language ISO dosyasını burada anlattığım şekilde bir USB flash sürücüye atın. ¹

Başlayalım...

1- Bilgisayarı, oluşturduğunuz Windows 8.1 Core Single Language USB flash sürücüsünden başlatın. 

2- İleri...


3- Şimdi yükle...



Bu aşamada alttaki lisans penceresi gelirse alttaki genel anahtarı kullanın. Bu anahtar sadece bu pencereyi geçerek kurulumu tamamlamanızı sağlar Windows'u etkinleştirmez. Kurulum bittikten sonra kendi lisans anahtarınızla etkinleştirmeniz gerekir.

İşletim sistemi sürümüGenel Anahtar 
Windows 8.1 Core Single Language
Y9NXP- XT8MV- PT9TG- 97CT3- 9D6TC


4- Lisans koşullarını kabul edin ve İleri'ye tıklatın.


5- Özel: Yanlızca Windows'u yükle (Gelişmiş) seçeneğini seçin.


6- Muhtemelen diskinizin durumu buna benzeyecektir. Verilerinizi depoladığınız sürücü(ler) dışındaki sistem sürücülerini silerek tek parça boş alan haline getirin. Bunlar genelde C, EFI, MSR, Kurtarma gibi, bölümlerdir ve yanyana olurlar. (Alttaki resim temsilidir ve sizin diskinizin durumu ile tam uyuşmayabilir)


Burada kafanız karışıyorsa, yanlış birşey yapmaktan çekiniyorsanız lütfen buradaki ayrıntılı açıklamları okuyun; Temiz Kurulum Esnasında Karşılaşılabilecek Disk Yapılandırma Senaryoları ve Seçenekler


7- Bekleyin...


8- Atlayın...


9- Bilgisayarınıza bir isim verin.


10- Hızlı ayarları seçin ya da özelleştirin.


11- Kurulum esnasında bir ağa bağlanmanız ve Microsoft Hesabı'nız da oturum açmanız istenecek. Microsoft Hesabını'za ait bilgileri gireceğiniz kutucuğun altında Yerel Hesap seçeneğinin olduğunu göreceksiniz. İster Microsoft hesabıyla ister Yerel hesapla oturum açın.

Eğer Yerel Hesap bağlantısı çıkmıyorsa İnternet bağlantınızı kesin. (Ethernet kablosunu çıkarabilir ya da kablosuz bağlanıyorsanız modemi kapatabilirsiniz) Bir adım geri gidip tekrar ilerleyin direkt Yerel Hesap seçenekleri çıkacaktır.


12- Bilgisayarınız açıldıktan sonra Başlat butonuna sağ tıklatın ardından Sistem'e tıklatın.


13- Sağ en altta görebileceğiniz Windows'u etkinleştir bağlantısına tıklatın. (Etkinleştirme için İnternet'e bağlı olmalısınız)


14- Enter tuşu butonuna tıklatın.


15- (Başlamadan önce başlığı/1. adım'da bulduğunuz) Windows 8 Core Single Language anahtarınızı girin.


16- Sonuç...



Altta bütün bu süreci gösteren bir videoyu seyredebilirsiniz...





¹ Microsoft'un sunduğu ve Windows 8 kurulumu için önyüklenebilirUSB flash sürücü medyası oluşturmanıza yarayan Windows 7 USB/DVD download tool ile oluşturduğunuz USB flash sürücü işe yaramayacaktır. Bunun sebebi UEFI standardının NTFS dosya sisteminden önyüklemeyi desteklememesi. Bu yüzden  USB flash sürücüyü standart olarak oluşturursanız bu işinizi görmeyecektir. Linkte anlatıldığım gibi  oluşturun lütfen.


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item