nwindows8

Başlangıç Ekranı Yerleşimini Yedekleme - Geri Yükleme

Çoğu kullanıcının aksine bazı kullanıcılar yeni Başlangıç ekranına hemen uyum sağladılar ve aktif olarak kullanmaya başladılar. Başlangıç ekranının biliyorsunuz en büyük özelliklerinden biri kutucukları dilediğiniz gibi boyutlandırabilmeniz ve yerleşimi dilediğiniz gibi ayarlayabilmeniz. Bazı kullanıcılar da bu konuda oldukça titiz ve son derece güzel Başlangıç ekranları tasarlayabiliyorlar.  (Altta bazı örnekler görüyorsunuz)

Bu yazıda bu yerleşimi nasıl yedekleyebileceğinizi ve
formattan sonra nasıl geri yükleyebileceğinizi anlatacağım..





Bu yerleşime ait bilgiler C:\Kullanıcılar\KullanıcıAdı\AppData\Local\Microsoft\Windows klasöründe bulunan appsFolder.itemdata-ms ve appsFolder.itemdata-ms.bak dosyalarında depolanır. Yazıyı uygulayarak bu dosyaları yedekliyorsunuz ardından gerektiğinde geri yüklüyorsunuz.

Yedekleme


1- Buradan Başlangıç_Ekranı_Yerleşimi_YEDEKLE.zip dosyasını indirin.

2- Sisteminizde zip dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Zip dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyları Masaüstüne ayıklayın.
  • Zip dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse indirdiğiniz Zip dosyasına sağ tıklatın ve Tümünü ayıkla'ya tıklatın.  Ardından ayıklanacak konum olarak Masaüstünü gösterin.

3- Masaüstünde oluşan Başlangıç_Ekranı_Yerleşimi_YEDEKLE.bat dosyasına çift tıklatarak çalıştırın.

4- Bat dosyası işini bitirdiğinde masaüstünde Start-Yedek adında bir klasör oluştuğunu göreceksiniz. Bunu Windows'u yeniden kurduğunuzda silinmeyecek bir lokasyona yedekleyin.


Dosya adında veya içeriğinde hiçbir değişiklik yapmayın.

Geri yükleme;



Geri yüklemenin tam istediğiniz sonucu vermesi için yedeklemeyi alırken Başlangıç ekranında bulunan tüm uygulamaların Windows'u yeniden kurduktan sonra geri yüklenmiş olması gerekir.

5- Buradan Başlangıç_Ekranı_Yerleşimi_Geri_Yükle.zip dosyasını indirin.

6- Sisteminizde zip dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Zip dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyları Masaüstüne ayıklayın.
  • Zip dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse indirdiğiniz Zip dosyasına sağ tıklatın ve Tümünü ayıkla'ya tıklatın.  Ardından ayıklanacak konum olarak Masaüstünü gösterin.

7- Masaüstünde oluşan Başlangıç_Ekranı_Yerleşimi_Geri_Yükle.bat dosyasına çift tıklatarak çalıştırın. Hepsi bu!


Dosya Gezgini'nin yeniden başlatıldığını göreceksiniz. Bu normal endişe edilecek bir durum yok.

İlgili konular


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item