nwindows8

Windows 8 ve 10 : Sistem Görüntüsünden (İmaj) Kişisel Dosyalarınızı Ayıklamak

Daha önce Windows 8 ve 10: Sistem Görüntüsü (Disk İmajı) Oluşturmak adında bir yazı yazmış ve sizlere Sistem Görüntüsü Yedeği (İmaj) nedir, ne işe yarar ve nasıl oluşturursunuz? konularında bilgi vermiştim.

O makalede de anllatığım üzere Sistem Görüntüsü kullandığınız işletim sistemini barındıran sürücünün tam bir kopyasıdır. Bu sebeple kulanıcı klasörlerinizin ve bu klasörlerinizde bulunan kişisel dosyalarınızın da (Resim, Video, mp3 vs.) tam bir kopyasını içerir. Ayrıca sistem dosyalarınında sağlam bir yedeği (Örneğin, System32 klasörü) doğal olarak bu Sistem Yansımasında bulunur. Bu yazıda bir Sistem Görüntüsünü tamamen geri yüklemeden içinden belirli dosyaları nasıl ayıklayabileceğinizi anlatacağım...


1-  Sistem Görüntüsünü muhafaza ettiğiniz harici medyayı bilgisayara iliştirin. Eğer Sistem Görüntüsü, Windows'un kurulu olduğu diskteki, başka bir bölüntüde ise bu adımı atlayın ve direkt 2. adımdan başlayın.


  • Eğer Sistem yansıması, Windows'un kurulu olduğu diskteki başka bir bölüntüde ise sizi uyarayım: Eğer diskiniz arıza yaparsa bu yansımayı kaybedebilirsiniz. Bu yüzden Sistem Yansımalarını mutlaka 2. bir medyada (Harici disk, 2. bir dahili disk, USB sürücü yada DVD) muhafaza edin.
  • Sistem Yansıması .vhdx formatındadır. Sistem görüntüsüne dahil ettiğiniz her bölüm  (EFI, Sistem, Sistem Ayrıldı veya dahil ettiğiniz data bölümleri) için ayrı bir .vhdx dosyası oluşturulur. Sizi ilgilendiren bölüme ait .vhdx dosyasını boyutlarından tanımlayabilirsiniz.


2- Windows 7'deki Windows Gezgini'nin aksine Windows 8 ve 10'un Dosya Gezgini doğuştan .vhdx desteğine sahip. Bu yüzden  Dosya Gezgini'nde Sistem Yansımasının bulunduğu lokasyona gidin ve çift tıklatın.(Yukarıda da açıklamıştım; Boyutlarından sizi ilgilendiren bölümü bulabilirsiniz) Çift tıklattığınız .vhdx dosyasını Dosya Gegini bir SSD (Sanal Sabit Disk)  olarak sisteme entegre edecek;


3- Gördüğünüz gibi örneğin, 1 yıl önce Sistem Yansıması yedeği oluşturduysanız bilgisayarınızda 1 yıl önce ne varsa hepsi burada aynen duruyor. Kullanıcılar, Program Files, Windows vs. lokasyonlarından istediğinizi alıp sabit diskinize yada dilediğiniz başka bir medyaya kopyalayın.


4- İşiniz bittikten sonra Dosya Gezgini'nde SSD'yi (Sanal Sabit Disk) gördüğünüz her hangi bir yerde (Üstteki resim) sağ tıklatıp Çıkar demeniz yeterli.


Hepsi bu...

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Ağ ve İnternet (81) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bakım (7) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Zamanlama (11) Görev Çubuğu (17) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güvenlik (90) Güç seçenekleri (36) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Kısayollar (92) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sanal Makina/Disk (11) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) Sistem araçları (64) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Şerit (91)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item