nwindows8

Varsayılan Oturum Açma Ekranı Arka Plan Rengini Değiştirme

Windows 8'de 2 tane oturum açma ekranı vardır ve bunların her biri kendi arka plan rengine sahiptir.

Bunlardan ilki kullanıcının kendi oturum açma ekranı iken diğeri varsayılan oturum açma ekranıdır -ki burada bütün kullanıcı hesapları listelenir. (Altta resimlerini görüyorsunuz)

Bu yazıda size varsayılan oturum açma ekranının arka plan rengini Windows 8 ve 8.1 ile Windows RT 8 ve 8.1'de nasıl değiştireceğinizi anlatacağım.


Kullanıcı oturum açma planının arka planını değiştirme ile ilgili ise Bkz. Başlangıç Ekranı, (Kullanıcı) Oturum Açma Ekranı ve Kenar Çubuğu Arka Plan Rengini Değiştirmek

Kullanıcı oturum açma ekranı

Varsayılan oturum açma ekranı

Windows 8'de 

Varsayılan oturum açma ekranı arka plan rengini değiştirmek


1Kayıt Defteri'ni açın ve HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Accent yolunu izleyin.


Eğer Accent anahtarı yoksa Explorer anahtarına sağ tıklatın ve  Yeni ► Anahtar'a tıklatın. Bu anahtara Accent adını verin.

2- Accent anahtarını seçtikten sonra sağ bölmede boş bir alana sağ tıklatın ve Yeni ► DWORD (32 bit) Değeri'ne tıklatın.


Oluşan değere DefaultColorSet adını verin;


3- DefaultColorSet anahtarına çift tıklatın. Ondalık'ı seçtikten sonra alttaki tablodan renk seçimini yapın ve renge ait sayıyı Değer verisi: kısmına girin. (Ben 21 nolu rengi seçiyorum örneğin)


12345678








910111213141516








1718192021222324










4- Windows logo tuşu Windows logo tuşu+L tuşlarına basarak bilgisayarı kilitleyin ve sol üst köşedeki oka tıklatarak varsayılan oturum açma ekranını açarak işlemin başarılı olup olmadığını kontrol edin.


Eğer işlem başarılı olmadıysa Accent anahtarına sağ tıklatarak bu anahtarı silin ve ilk 3 adımı tekrar uygulayın. Uygularken uyarılara ve yazıdan kopyaladığınız (Kopyaladıysanız) anahtar adının başında veya sonunda boşluk olmadığından emin olun.

Sonuç...

 [next]Windows 8.1'de 

Varsayılan oturum açma ekranı arka plan rengini değiştirmek


I- Burada anlattığım şekilde Başlangıç ekranı arka plan rengini, Varsayılan oturum açma ekranı arka planının ne olmasını istiyorsanız o renge ayarlayın.


Meraklanmayın bu geçici. Makaleyi uyguladıktan sonra tekrar eski haline getirebilirsiniz.


II- Kayıt Defteri'ni açın ve HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Accent yolunu izleyin.

III- Sağ tarafta görebileceğiniz StartColor anahtarına çift tıklatın ve değerini not alın.


IV- Şimdi HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Accent
yolunu izleyin.


Eğer Accent anahtarı yoksa Explorer anahtarına sağ tıklatın ve  Yeni ► Anahtar'a tıklatın. Bu anahtara Accent adını verin.

V- Accent anahtarını seçtikten sonra sağ bölmede boş bir alana sağ tıklatın ve Yeni ► DWORD (32 bit) Değeri'ne tıklatın.


Oluşan değere DefaultStartColor adını verin;


VI- DefaultStartColor anahtarına çift tıklatın Onaltılık'ın seçili olduğundan emin olduktan sonra III adımında not aldığınız değeri Değer verisi: kısmına girin.


VII- Windows logo tuşu Windows logo tuşu+tuşlarına basarak bilgisayarı kilitleyin ve sol üst köşedeki oka tıklatarak varsayılan oturum açma ekranını açarak işlemin başarılı olup olmadığını kontrol edin.


Eğer işlem başarılı olmadıysa Accent anahtarına sağ tıklatarak bu anahtarı silin ve ilk 3 adımı tekrar uygulayın. Uygularken uyarılara ve yazıdan kopyaladığınız (Kopyaladıysanız) anahtar adının başında veya sonunda boşluk olmadığından emin olun.

Sonuç...

VIII- Artık -isterseniz- I adımında yaptığınız değişikliği geri alabilirsiniz.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item