nwindows8

Başlangıç Ekranını Masaüstünde Kullanın!


Siz de Windows 8 ile gelen Başlangıç ekranına alışamayanlardan mısınız? O zaman size güzel bir haberim var: İsterseniz Başlangıç ekranını Masaüstüne entegre edebilir masaüstünden ayrılmadan kullanabilirsiniz...

Nasıl?


Bunun için Daniel Moxon tarafından yazılan Start Menu Modifier adlı programı kullanacağız. Program kurulum istemiyor ve bilgisayarınıza hiçbir şey yüklemiyor. Ancak kurulum gerektirmediği için arka planda sürekli çalışıyıor olması gerek. (Alttaki resim)


Kullanım;


1- Programı buradan indirin.

2- Sisteminizde zip dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Zip dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Zip dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse indirdiğiniz Zip dosyasına sağ tıklatın ve Tümünü ayıkla'ya tıklatın.  Ardından ayıklanacak konum olarak Masaüstünü gösterin.

3- Masaüstünde oluşan StartMenuModifier.exe dosyasını silinmeyeceğini düşündüğünüz bir lokasyona taşıyın. (Örneğin, Belgeler) Buradan isterseniz Masaüstüne bir kısayol oluşturabilir hatta bu kısayolu Görev Çubuğu'na, Başlangıç ekranına ya da Hızlı Başlat'a sabitleyebilirsiniz.

4- StartMenuModifier.exe'yi çalıştırın. İlk çalıştırmada Ayarlar penceresi açılacak.


Daha sonradan Ayarlar'a girmek isterseniz Bildirim Alanı'ndaki simgesine (Üstteki resim) sağ tıklatıp Settings'e tıklatmanız yeterli.


5- Ayarlar penceresinde şunları yapın;

  1. Başlangıç ekranının boyutunu ve pozisyonunu ayarlayın.


  2. Eğer birden çok monitörünüz varsa monitörünüzü seçin. Tek monitörünüz varsa bu ayar sizi ilgilendirmiyor.
  3. Bir klavye kısayolu ayarlayın ardından Register Hotkey butonuna tıklatın. (İsteğe bağlı) Bu klavye kısayolunu ayarlarsanız varsayılan Başlangıç ekranı ile masaüstündeki Başlangıç ekranı arasında bu kısayolu kullanarak geçiş yapabileceksiniz.
  4. Run at Windows startup seçeneğini işaretleyin. Bu Windows açılırken programın da otomatikman açılmasını sağlayacak.

6- Ayarlar istediğiniz gibi olduktan sonra değişikliklerin geçerli olması için Apply butonuna tıklatın.

Sonuç


Bottom (Custom Height) Ayarı

Top (Custom Height) Ayarı

Auto (Custom Height) Ayarı (500px)

Fill Screen, Show Taskbar Ayarı

İlgili Konular


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item