nwindows8

Windows To Go Bölüm II/b - Windows 8 Enterprise ile USB Sürücüye Windows To Go Kurulumu

İlk bölümde (Windows To Go, Bölüm I - Windows To Go Nedir?) Windows To Go sürücüsünün başka bir deyişle taşınabilir Windows 8'in ne olduğunu, ne türde sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyabileceğinizi görmüştük. Bu bölümde ise bir Windows To Go sürücüsünü nasıl oluşturacağınızı göreceğiz.

Bu özellik sadece Enterprise sürümüne özgü olduğu için bu sürümde kolayca otomatik olarak oluşturabileceğiniz Windows To Go Usb sürücüyü başka bir Windows sürümü kullanıyorsanız elle oluşturmanız gerekli. Bununla ilgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz: Windows To Go Bölüm II/a - Windows 7, 8 veya 8.1'de USB Sürücüye Windows To Go Kurulumu


Gereksinimler...

  1. Windows 8 veya 8.1 Enterprise yüklü bir bilgisayar *
  2. USB flash sürücü ya da harici disk **
  3. Yaklaşık 1 saat zaman

*        Microsoft, Enterprise sürümünü 90 gün süreyle ücretsiz denemeye izin veriyor.
**      Kullanacağınız Usb flash sürücü standartları ile ilgili bilgiyi ilk bölümde vermiştim.



1- Windows 8 veya 8.1 Enterprise yüklü bir bilgisayara Windows 8 veya 8.1 Enterprise DVD'nizi takın veya elinizde ISO varsa sanal sürücüye takın. 

2- Windows To Go yükleyeceğiniz USB flash sürücü veya harici sabit diski bilgisayarınıza iliştirin.

3- Yönetimsel Araçlar Menüsü'nü açın ve Denetim Masası'na tıklatın. Denetim Masası'nda Simge görünümüne geçip Windows To Go'ya tıklatın.


4- Windows To Go aracı bilgisayara takılı usb sürücüleri analiz edip bilgisayara taktığınız sürücüyü bulacak. Birden fazla varsa doğru olanı seçip İleri butonuna tıklatın.


5- Windows To Go aracı kurulum için Windows 8 Enterprise install.wim dosyasına ihtiyaç duyuyor ve eğer 1. adımı aynen uyguladıysanız bunu otomatik olarak bulacaktır... (Alttaki resim)


Ancak bulamama durumu söz konusu olursa Arama konumu ekle'ye tıklatıp Windows 8 Enterprise kurulum dosyalarının bulunduğu klasörü/sürücüyü gösterin. (Alttaki resim) Bu sefer bulacaktır. Ardından İleri butonuna tıklatın. (Üstteki resim)


6- BitLocker kullanıp kullanmak istemediğinize bağlı olarak Windows To Go çalışma alanında BitLocker kullan seçeneğini işaretleyin ya da işaretini temizleyin.

  • BitLocker parolası minimum 8 karakter olmalıdır.
  • BitLocker parolası ile Windows oturum açma parolanız birbirinden farklıdır.


7- Herşey tamam. Oluştur butonuna tıklatın.


8- Kurulum biraz vakit alacaktır bekleyin...


9- Son olarak şu anda kullandığınız makinanın önyükleme ayarlarını yapacaksınız. Eğer Evet'i seçerseniz kurulumu yaptığınız bilgisayar (Windows To Go sürücüsünün bilgisayara takılı olduğu durumlarda) otomatikman Windows To Go medyasından başlar.


10- Oluşturduğunuz Windows To Go sürücüsünü ilk kullanımınızda standart Windows kurulumundaki adımları tamamlamanız gerekecek. (Burada 11. adım ve sonrası) Ardından kullanmaya başlayabilirsiniz...

Bir iki ipucu



Sonraki Bölüm: Windows To Go, Bölüm III - Kullanım...

İlgili konular


Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item