nwindows8

Düğmeleri Köşelerden Açmayı Devre Dışı Bırakmak

Bildiğiniz gibi imleci sağ üst veya alt köşeye götürdüğünüzde yanda resmini gördüğünüz Düğmeler açılıyor. Bu yazıda isterseniz bunu nasıl devre dışı bırakacağınızı anlatacağım. Bu işlem örneğin, sık kullandığınız bir programda sağ üst köşede sık kullandığınız bir buton varsa ve bu butona ulaşırken sürekli Düğmeleri tetikliyorsanız işinize yarayabilir.


  • Bu makale sadece köşeleri kullanarak Düğmeleri açmayı iptal ediyor. Düğmeleri iptal etmiyor. Makaleyi uygulasanız dahi Düğmeleri açmanın diğer yolları ile Düğmeleri açabilirsiniz.
  • Sadece üst köşeyi devre dışı bırakmak Windows arayüzünden mümkün iken hem alt köşeyi hem de üst köşeyi devre dışı bırakmak için Kayıt Defteri ile oynamak gerek. Bu yüzden alttaki yollardan size uygun olanı uygulayın
  • Bu makaleyi devre dışı bırakma yönünde uyguladığınızda sadece köşeye gittiğinizde düğmelerin açılması devre dışı kalır. Köşeye gidip aşağı ya da yukarı çekerseniz düğmeler hangi seçeneği uygularsanız uygulayın açılacaktır.

I. YOL: Kayıt Defterini Kullanarak 


1- Buradan Köşeleri_DevreDışı_Bırakma.zip dosyasını indirin.

2- Sisteminizde zip dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Zip dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyları Masaüstüne ayıklayın.
  • Zip dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse indirdiğiniz Zip dosyasına sağ tıklatın ve Tümünü ayıkla'ya tıklatın.  Ardından ayıklanacak konum olarak Masaüstünü gösterin.

3- Masaüstünde oluşan Köşeleri_DevreDışı_Bırakma klasörünün içinde 3 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • Hem_Üst_Hem_Alt_Köşe
  • Köşeler_Etkin_(Varsayılan)
  • Sadece_Üst_Köşe

4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Köşeleri_DevreDışı_Bırakma klasörünü de silebilirsiniz.


II. YOL: Görev Çubuğu ve Gezinti Özellikleri'nden



Bu yöntemle sadece üst köşeyi devre dışı bırakabilirsiniz. Ancak sağ alt köşe çalışmaya devam eder.

2.1- Görev Çubuğu'nda boş bir alana sağ tıklatın ardından Özellikler'e tıklatın.

2.2- Açılan Görev Çubuğu ve Gezinti Özellikleri penceresinde Gezinti sekmesini açtıktan sonra Sağ üst köşenin üzerine geldiğimde düğmeleri göster seçeneğini -yapmak istediğiniz işleme göre- işaretleyin ya da işaretini temizleyin.


2.3- Tamam butonuna tıklatarak kaydedin.


III. YOL: Bilgisayar Ayarları'ndan 



  • Bu yöntemle sadece üst köşeyi devre dışı bırakabilirsiniz. Ancak sağ alt köşe çalışmaya devam eder.
  • Bu yöntem sadece Windows 8.1'de kullanılabilir.

3.1- Bilgisayar Ayarları'nı açın ve Bilgisayarlar ve Cihazlar > Köşeler ve Kenarlar yolunu izleyin.

3.2- Sağ üst köşeyi işaret ettiğimde düğmeler gösterilsin anahtarını -yapmak istediğiniz işleme göre- açın veya kapatın.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item