nwindows8

Yönetimsel Araçlar Menüsü: Dilediğiniz Öğeleri Eklemek/Kaldırmak

          Windows 8 ile birlikte gelen yeni özeliklerden biri de Yönetimsel Araçlar menüsü. Bu yazı size Yönetimsel Araçlar menüsü öğelerine ekleme/çıkarma yaparak bu menüyü nasıl kişiselleştirebileceğinizi açıklar...








        Yönetimsel Araçlar menüsü varsayılan olarak 3 bölümden oluşur; Goup1, Group2 ve Group3
Bu gruplar ve içerdikleri kısayollar ise %UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\Windows\WinX klasöründe depolanırlar. (Sıralama alttan üste doğrudur)



            WinX klasöründeki Group klasörleri ve içindeki kısayolları manipüle ederek, bu gruplara isterseniz yeni gruplar ekleyebilir, mevcut grupları kaldırabilir veya grupların görüntülenme sırasını değiştirebilirsiniz.


  • Bir öğeyi kaldırmak istediğinizde; kısayolunu silmeniz,
  • Buraya bir öğe eklemek istediğinizde; öğenin kısayolunu  varsayılan klasörlerden birine (Goup1Group2 ve Group3) veya kendi oluşturduğunuz yeni bir klasöre (Group0, Group4, Group 5 vs.) atmanız yeterli olacaktır.
  • Bir öğenin yerini değiştirmek istediğinizde ise; kısayolunu gruplar arasında taşımanız yeterlidir.


Yaptığınız değişikliklerin geçerli olması için Windows Gezgini'ni yeniden başlatmak çoğu zaman gereklidir.





1Çalıştır'ı açın ve %UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\Windows\WinX
yazıp Enter'a basın.


2- Açılan WinX klasöründe üstteki açıklamalar doğrultusunda değişiklikler yapın.



Eğer isterseniz buradan çeşitli Denetim Masası öğeleri ve araçlara ait kısayolların bulunduğu bir klasörü indirebilir ve içindeki kısayolları kullanabilirsiniz. Altta bu kısayolların tamamının yer aldığı bir ekran alıntısını bulabilirsiniz.

          Ayrıca konu ile alakalı olarak bakınız: Yönetimsel Araçlar Menüsüne Güç Seçeneklerini Eklemek






  • Aradığınızı bulabilmek için lütfen sağ yandaki etiketleri ve arama kutusunu kullanın. 
  • Arama kutusunda yapılan aramalar, tüm site içeriğini kapsadığı için aynı konudaki bir makalenin Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8 versiyonu bulunabilir. Kullandığınız işletim sistemine uygun versiyonu seçtiğinizden emin olun.
  • Konuyla alakasız yorumlar yayınlanmayacak/cevaplanmayacaktır

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item