nwindows8

Windows 8 ve 10: Başlangıç Programlarının Yönetimi

Bilgisayarla Birlikte Otomatik Başlayan Programların Yönetimi

Yeni bilgisayar kullanıcılarının en dikkatsiz olduğu noktalardan biri başlangıç programlarıdır. Çoğu 3. parti program kurulum esnasında eğer standart yada hızlı kurulumu seçerseniz kendini Windows ile otomatik olarak başlayan programlar listesine sokar. Bu ise Windows açılışında yapılacak daha fazla işlem demektir ve dolayısıyla gittikçe uzayan bilgisayar açılış sürelerine sebep olacaktır. İşte bu yüzden belirli aralıklar ile Başlangıç Programları'nı kontrol etmeli ve gereksiz olanları devre dışı bırakmalısınız.


I. YOL: 
Görev Yöneticisi'nden

1.1- Görev Çubuğu'nda boş bir alana sağ tıklatın, ardından Görev Yöneticisi'ne tıklatın.

1.2- Görev Yöneticisi'nde Başlangıç sekmesini açın ve yönetmek istediğiniz öğeye sağ tıklayarak Devre dışı bırak ya da Etkinleştir'e tıklatın.


II. YOL: 
Başlangıç klasöründen,


Başlangıç klasörü,  Başlangıç Programları'nı yönetmenin bir diğer yoludur. Eğer bir dosya yada programın Windows ile beraber çalışmasını istiyorsanız ve bu programın ayarlarında  "Windows başlangıcında çalıştır" ya da "Run at startup" şeklinde bir seçenek yoksa programın yada dosyanın kısayolunu bu klasöre atarak Windows ile beraber çalışmasını sağlayabilirsiniz veya tam tersi buradaki bir kısayolu silerek bunu engelleyebilirsiniz.
2.1Çalıştır'ı açın ve -sadece kendi hesabınızla ilgili işlem yapmak istiyorsanız- shell:Startup, -bütün hesapları etkileyecek şekilde işlem yapmak istiyorsanız (Bu seçenek için yönetici olmalısınız)- shell:Common Startup yazıp Enter'a basın.

2.2- Açılan Başlangıç klasörüne, otomatik başlamasını istedğiniz öğenin kısayolunu atın ya da otomatik başlamasını istemediğiniz öğenin kısayolunu silin.

III. YOL:
3. Parti programın ayarlarından;

Çoğu 3. parti program ayarları içerisinde "Windows başlangıcında çalıştır" yada "Run at startup" şeklinde bulabileceğiniz, programın Windows ile beraber başlayıp başlamayacağına dair seçenek sunar. Eğer gerçekten Windows ile beraber başlaması gerekmiyor ise bu seçeneği -tabii işaretli ise- devre dışı bırakın. "Gerekip gerekmediğini nereden bileceğim?" diyorsanız cevabım "Hiçbir 3. parti programın başlangıçta çalışması hayati gereklilik değildir" olur.

Etiketler

3. Parti Programlar (22) Ağ ve İnternet (81) Arama (14) Arama geçmişini temizleme (3) Bakım (7) BAŞLANGIÇ ekranı (76) Bilgilendirme (120) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (8) BitLocker (13) Bluetooth (5) Bulut Veri Yönetimi (17) Dil ve Bölge ayarları (6) Donanım (12) Dosya Gezgini (150) Dosya Gezgini Gezinti Bölmesi. (17) Dosya ve Klasörler (64) Dual Boot (9) Ebeveyn Denetimleri (2) Ev Grubu (9) Fare (Mouse) (6) Geri dönüşüm Kutusu (2) Giriş seviyesi kullanıcı için (106) Görev Çubuğu (17) Görev Zamanlama (11) Görünüm ve Kişiselleştirme (236) Güç seçenekleri (36) Güvenlik (90) Hepsi (761) Hizmetler (6) Internet Explorer (31) İleri seviye kullanıcı için (27) İpucu (102) İzinler (50) Kısayollar (92) Kitaplıklar (57) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (45) Kullanışlılığı arttırma (91) Kurtarma Araçları (31) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü (33) Microsoft Mağazası ve Uygulamaları (83) Ongörünümler (4) Onyükleme (13) Onyükleme esnasında sorun çözme (23) Onyükleme süreci (5) Optimizasyon (70) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (30) Parolalar ve Parola sorunları (24) Paylaşım (20) Performans (18) Sabit Disk (12) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (12) Sağ Tuş -Gönder- Menüsü (3) Sağ tuş menüsü (35) Sanal Makina/Disk (11) Sistem araçları (64) Sistem Onarımı (30) Sistem Yönetimi (70) SkyDrive (17) Sorun önleme (19) Sorunlar ve sorun çözümleri (95) Şerit (91) Uygulama Çubuğu (3) Uygulamalar Ekranı (8) Varsayılan Programlar ve Dosya adı uzantıları (9) Varsayılana dönme/Sıfırlama (32) Veri kurtarma (7) Veri yedekleme (11) Windows 8 kurulumları hakkında herşey (62) Windows 8 TEMEL KONU (103) Windows Başlangıcı/Kapanışı (7) Windows Defender (9) Windows özellikleri/Bileşenleri (82) Windows To Go (8) Windows Yedekleme (8) Yedekleme ve Geri Yükleme (40) Yenilikler Modülü (3)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item